BIST 9.609
DOLAR 32,50
EURO 34,59
ALTIN 2.481,15
HABER /  GÜNCEL

İdam cezası kaldırılan Meryem İbrahim İtalya'da

Sudan'da din değiştirdiği için ölüm cezasına çarptırılan ancak daha sonra affedilen İbrahim, İtalya'ya ait bir uçakla Roma'ya götürüldü. İbrahim, ülkesinden ayrılmama şartıyla serbest bırakılmıştı.

Abone ol

Sudan'da din değiştirdiği için ölüm cezasına çarptırılan ancak daha sonra affedilen Meryem Yahya İbrahim, İtalya'ya ait bir uçakla Roma'ya götürüldü.

İtalyan Televizyonu, 27 yaşındaki İbrahim'in, ailesi ve İtalya Dışişleri Bakan Yardımcısı Lapo Pistelli'yle Ciampino Havaalanı'nda uçaktan inerken çekilmiş görüntülerine yer verdi.

İbrahim, Sudan'dan ayrılmama şartıyla serbest bırakılmıştı.

Şubat ayında Müslüman değil, Hristiyan olduğunu söyleyen Meryem İbrahim, 2013 yılında zina suçundan gözaltına alınmıştı.

Şeriat mahkemesi idam cezası vermişti

ABD vatandaşı Güney Sudanlı Hristiyan Daniel Wani ile evlenen İbrahim, din değiştirdiği için Mayıs ayında şeriat mahkemesi tarafından ölüm cezasına çarptırıldı.

İbrahim'e kararını değiştirmesi için üç gün süre veren mahkeme, yeniden Müslüman olmayı reddetmesi üzerine İbrahim'in asılarak idamına hükmetti. Ceza aldığında hamile olan İbrahim çocuğunu da cezaevinde doğurdu.

İbrahim hakkındaki idam cezası Salı günü bozulmuş, İbrahim serbest bırakıldıktan sonra ailesiyle beraber Hartum Havaalanı'nda yeniden gözaltına alınmıştı.

ABD yetkililerinin İbrahim'in ülkeden ayrılabilmesi için devreye girdikleri bildirilmişti.