BIST 9.722
DOLAR 32,58
EURO 34,99
ALTIN 2.428,60
HABER /  SEÇİM

97 yaşındaki seçmen: Oy kullandım rahat ölebilirim

Muğla’nın Bodrum ilçesinde, oy kullanacak tatilciler nedeniyle sahiller boş kaldı.

Abone ol

Muğla’nın Bodrum ilçesinde, oy kullanacak tatilciler nedeniyle sahiller boş kaldı.
Cumhurbaşkanlığı seçimleri nedeniyle oy kullanacak yerli turistler okullara akın etti. Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanma işlemleri 08.00’de başladı. Bodrum’da yaşayan yerli vatandaşların yanı sıra birçok ilden gelen tatilcilerde oy kullanmak için sandıklarının başına gitti. Sahilleri bırakıp oy atmaya giden vatandaşlar nedeniyle sahiller boşaldı. İlk defa Cumhurbaşkanlığı için oy kullanılırken,oy sabah erken saatlerden itibaren oy kullanacakları okullara gelen vatandaşlar, destekledikleri cumhurbaşkanı adayına oylarını verdi. Oyunu kullanan bir vatandaş, “Hayırlı uğurlu olsun. Tatile gitmedik seçimi bekledik” dedi. Oy vermek için tatilden döndüğünü belirten bir vatandaş da, “Tatildeydik, oy kullanmak için geldik. Hemen geri döneceğiz” diye konuştu.

ARTIK RAHAT ÖLEBİLİRİM
Akyarlar Tınaztepe Ortaokulunda oy kullanan 97 yaşındaki Sabiha Erer isimli seçmen, şöyle konuştu: "Cumhuriyet gençlerimiz olduğu sürece yaşasın. Ben Osmanlı Devleti döneminden gelmiş bir kadın olarak çok zorluk çektim. Cumhuriyet çok yaşasın, askeri ile gençleri ile yaşasın. Gözlerim görmüyor, kulağım duymuyor ama beni götürün oy kullanmaya dedim torunlarıma. Çok şükür rahat ölebilirim artık."
Sabah 08.00’de başlayan oy kullanma işlemi saat 17.00’de sona erecek. Bu seçimde ilk defa oy pusulalarında adayların fotoğrafları yer alıyor. Pusulanın ilk sırasında Recep Tayyip Erdoğan, ikinci sırada Selahattin Demirtaş, üçüncü sırada Ekmeleddin İhsanoğlu’nun fotoğrafı bulunuyor.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ SON SONUÇLARI

Seçim sonuçları - Cumhurbaşkanlığı seçimi il il sonuçlar

Recep Tayyip Erdoğan'ın oyu kaç son seçim sonuçları?

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun oyu kaç? Son seçim sonuçları