BIST 9.676
DOLAR 32,59
EURO 34,87
ALTIN 2.504,19
HABER /  DÜNYA

90 dakika için zengin ve fakir yok

Yunan gazeteleri de bugünkü sayılarında maçı iki ülke arasında yapılacak ‘savaş’a benzeten manşetler kullanmayı tercih etti.

Abone ol

Yunanistan’da yaklaşık 3 yıldır süren ekonomik kriz ve ülkenin Euro’dan çıkıp çıkmayacağına ilişkin özellikle Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Yunan siyasiler üzerinden yürütülen tartışmalar, bugün yeşil sahalara taşınacak.

Euro 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda turnuvanın favorilerinden Almanya, 2004'ün şampiyonu Yunanistan ile bugün saat 21:45’te çeyrek final maçında karşılaşacak.

Polonya’nın Gdansk şehrinde yarı final bileti için mücadele edecek iki takımın kozlarını paylaşmasından önce Alman gazetelerinin ardından Yunan gazeteleri de bugünkü sayılarında maçı iki ülke arasında yapılacak ‘savaş’a benzeten manşetler kullanmayı tercih etti.
Daha önce Türk ve Yunan takımları arasında yapılan futbol müsabakalarından önce ve sonra komşu ülkelerin basınında gördüğümüz sert atışma, bir kaç gündür bu defa Alman ve Yunan basınında görülüyor. Yunan basını, bugün oynanacak Almanya-Yunanistan karşılaşmasına ilişkin yorumları manşetten verdi. Spor gazetelerinden Goal News, “Gurur ve turu geçmemiz için...” üst başlığını kullandığı haberine, “90 dakika için zengin ve fakir yok.” Manşetini attı.

"MOLON LAVE"

İlginç ve Almanları kızdıracak bir ilk sayfa mizanpajı ile çıkan Derby News gazetesi ise “Evzon ruhu gibi (2004’te yaptığınız gibi) ağızlarını kapatın...Bu akşam bütün Yunanistan’ı yollara dökün” üst başlıklı yorumuna, “Molon Lave (Gel ve kendin al!)” manşetini kullandı. Molon Lave: M.Ö. 480 yılında yapılan ünlü Termopil Savaşı'ndan önce Pers İmparator'u Kserkses'in gönderdiği elçinin Sparta Kralı Leonidas'tan aldığı cevaptı.

Gazete, tam sayfa Yunan bayrağı üzerine kılıcı ve zırhı ile savaşmaya koşan bir Spartalı fotoğrafı kullandı.

BORÇLANDIRIN

Yunan milli takım oyuncularına, “Avrupa’nın en iyi takımı ve şampiyonluk için favori olduklarını söylüyorlar. Evlerine erken gönderin!” şeklinde seslenen Sport Day, Almanları kastederek “Borçlandırın!” manşetini attı. Yunan oyuncular için tarihi bir maçın daha gelip çattığına dikkat çeken Sport Day, futbolcuların bütün güçlerini sahaya yansıtmak için kararlı oldukları yorumunda bulundu.

Prasini gazetesi de sürmanşetinden “Almanları Euro’dan atın!” dedi. Gazete, bütün Yunanistan’ın bir yumruk olarak delikanlı milli futbolcuların yanında olduğuna dikkat çekti. Teknik Patron Santos, 2004 yılında Avrupa Şampiyonu olduklarını hatırlatarak “2004’te bizi defterden silmişlerdi. Ancak kupa bizim oldu.” İfadelerine de yer verildi.

Yunan başbakanla aynı adı taşıyan başarılı forvet oyuncusu Samaras’a seslenen Protahlitis ise “Samaras, (Merkel’in) Memorandumunu yırt” şeklinde tepki çekebilecek bir başlık kullandı. Fos gazetesi de “Yunanların zamanı” manşetini kullandı.

"ALMANLARI 'EURO'DAN ATIN!"

Yunanistan’daki siyasi gazeteler ise ekonomik kriz ile futbolu birbiriyle ilişkilendiren başlıklar kullanmayı tercih etti. Siyasi gazetelerden Ta Nea, ilk sayfadan “Yunanistan-Almanya. 11 milyon 11 kişiye karşı” değerlendirmesinde bulundu. Adesmeftos Tipos gazetesi de “Euro’dan atın şunları!” başlığını kullanan bir diğer haber oldu. Son olarak Ethnos gazetesi “Almanya’ya karşı turu geçme memorandumu.” başlığını kullandı.

Almanya-Yunanistan maçını tribünden izleyecek olan Merkel, Yunan Başbakan Antonis Samaras'ı maça davet etti. Çiçeği bununda Yunan Başbakan'ın maça gitmesi beklenmiyor.