BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

9 yaşında annesine kardeşini doğurttu

ABD'nin Chicago eyaletinde, annesinin doğumuna yardım ederek kardeşinin ebeliğini yapan 9 yaşındaki Alyssa, dünya medyasında günün konusu oldu.

Abone ol

ABD annesinin doğumuna yardım ederek, kardeşinin ebeliğini yapan 9 yaşındaki çocuğu konuşuyor. 

Annesi ile birlikte evde otururken beklenmedik bir durumla karşılaştıklarını söyleyen Amerikalı Alyssa Meza, "Bebeğin gelmek üzere olduğunu hissettiğini söyledi. Hemen sonra doğum başladı. Bebeği itmesini, onu tutacağımı söyledim" diye konuştu.
 

"BEBEK ÇIKINCA TUTTUM"

ABC televizyonuna konuşan küçük kız, "Doğum sırasında çok korkuyordu. Bebek çıkınca tuttum, hemen bir havlunun içine koyarak sarmaladım" ifadelerini kullandı.
 

HER ŞEYİ TELEVİZYONDAN ÖĞRENDİ

Doğum sırasında kardeşinin boğazına dolanan göbek bağını da çözdüğünü söyleyen Alyssa, tüm bunları televizyonda doğumun nasıl gerçekleştiğini gösteren bir programda öğrendiğini söyledi. Küçük kız, "Bebeği sarmaladıktan sonra havluyu biraz gevşetmek zorunda kaldım, çünkü bebeğin rengi biraz morarmaya başlamıştı, hemen yandaki komşumuzdan yardım istedim" diye konuştu.
 

"KIZIMLA GURUR DUYUYORUM"

Annesi Monique Meza ise, komşularının 911'i aramasının ardından, bebekle birlikte hastaneye kaldırıldıklarını söyledi.

Yılbaşında hasteneden taburcu olduklarını söyleyen anne Meza, kızıyla büyük gurur duyduğunu söyledi. Böylesine kritik bir anda soğukkanlılığını koruyarak hızlı şekilde hareket eden Alyssa ise büyüdüğünde sağlık görevlisi olmak istediğini dile getirdi.

Anne Meza, "Bu mahareti ondan beklerdim ancak yaşına göre bu kadar olgun olduğunu bilemezdim. Önünde çok parlak bir gelecek görüyorum" ifadelerini kullandı.