BIST 8.976
DOLAR 32,33
EURO 35,03
ALTIN 2.284,14
HABER /  GÜNCEL

9 Ocak Sivas'ta okullar tatil mi yeni açıklama

9 Ocak Sivas'ta okullar tatil mi Sivas Valiliği 9 Ocak pazartesi tatil kararı ne? Sivas'ta kar yağışı arttı. Ve beklenen tatil haberi geldi. Sivas'ta okullar bugün tatil edildi, kararı valilik duyurdu.

Abone ol

SİVAS'ta okullar tatil mi 9 ocakl pazartesi kar tatili haberi sivas valiliği duyurdu. Kar Sivas'ı esir aldı bugün de yağış devam edecek. Peki okullar tatil mi sorusunun cevabı ise bu sabah geldi. Sivas'ta okullar bugün tatil edildi.

SİVAS'TA OKULLAR BUGÜN TATİL Mİ 9 OCAK KARARI

Sivas'ta, yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi ve bağlı köylerdeki okullarda eğitime bugün ara verildi.

Sivas Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, il genelindeki yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi ve merkeze bağlı köylerdeki okullarda bugün eğitim öğretim yapılmayacak.

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personel de bugün idari izinli sayılacak.

Orta Karadeniz kesiminde halen devam eden kar yağışlarının etkisini arttırarak bugün (Pazar) ve yarın (09.01.2017 Pazartesi) sabah saatlerine kadar Samsun, Ordu, Tokat ve Amasya çevrelerinde yoğun kar yağışı (20 cm ve üzerinde) şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, çatı çökmesi vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu, Mersin, Bingöl, Erzurum, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevreleri ile Antalya'nın doğu, Ağrı'nın batı ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Akdeniz ve Trabzon çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların, Osmaniye, Hatay kıyıları ve Adana'nın doğu ilçelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun batısı, Ordu, Tokat ve Adıyaman çevrelerinde yoğun olmak üzere karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklığının; İç ve doğu kesimlerde 2 ila 6 derece azalacağı, batı bölgelerde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey, Akdeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun batısı ile Güneydoğu Anadolu'da güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Ege kıyılarında yer yer kuvvetli(40-60 Km/sa), Batı Akdeniz kıyılarında gece saatlerinde fırtına şeklinde (60-80 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ VE YOĞUN KAR UYARISI: Yağışların; Osmaniye, Hatay kıyıları ve Adana'nın doğu ilçelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun batısı, Ordu, Tokat ve Adıyaman'da yoğun olmak üzere karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, görüş mesafesinde azalma, tipi şeklinde kar yağışı, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.