BIST 9.722
DOLAR 32,58
EURO 35,00
ALTIN 2.426,54
HABER /  GÜNCEL

89 yaşındaki dedenin inadı

yardımları kabul etmeyerek 12 gün sokakta yaşamaya razı oldu.

Abone ol

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde, ev sahibiyle anlaşamayan ve kirada oturduğu evden mahkeme kararıyla tahliye edilen Ahmet Parlak, 12 gün boyunca tüm yardım önerilerini reddederek sokakta yaşadı. Gazipaşa Belediye Başkanı Cemburak Özgenç, Ahmet dedeyi, belediyenin gösterdiği bir konuta taşınmaya ikna etti.

Gazi Mahallesi'nde kirada oturduğu evin sahibiyle yaşadığı anlaşmazlık sonucu mahkeme kararıyla evden çıkarılan, bunun üzerine 12 gündür sokakta yaşayan Ahmet Parlak (89), Gazipaşa Kaymakamlığı, Gazipaşa Belediyesi, Alanya Sosyal Hizmetler Müdürlüğü sosyal hizmet uzmanları ve Gazi Mahallesi muhtarlığının, eşyaların yeni bir eve taşınması veya bir huzur evine yerleştirilmesi önerilerini reddetti. Görevlilerin kendisini ikna etme çabalarını boşa çıkaran Parlak, çeşitli yardım önerilerini de kabul etmedi ve sokakta tek başına yaşamaya devam etti.


BAŞKAN ÖZGENÇ İKNA ETTİ


Gazipaşa Belediye Başkanı Cemburak Özgenç, 12 günden bire tek başına sokakta yaşamakta inat eden Ahmet Dede'yi ziyaret etti. Kendisini ziyaret eden kişinin Belediye Başkanı olduğuna inanmayan Parlak, Özgenç'e ''Sen gerçekten belediye başkanı mısın? yoksa beni kandırıyor musun? Yahu daha çok gençmişsin'' dedi.

Özgenç'in ''Dede kış geliyor, yağmur var, soğuk var. Seni sıcak bir yuvaya taşıyalım, rahat et'' şeklindeki sözlerine olumlu yaklaşan Ahmet Parlak, ''Peki, genç bir başkanı kırmak olmaz. Gösterdiğiniz eve taşınacağım. Ama bir şartım var. Bir gece daha 10 yıldır yaşadığım mahallede kalayım. Yarın sabah gösterdiğiniz eve taşınırım'' karşılığını verdi.

Belediye Başkanı Özgenç de Ahmet Dede'nin sokakta yaşamaya başladığını öğrendiği günden beri zabıta memurlarını kendisine gönderdiğini ve ikna etmek için çaba harcadıklarını belirtti.