BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.436,42
HABER /  POLİTİKA

80'lik Cindoruk AK Parti'yi devirecek!

Son olarak Demokrat Parti Genel Başkanlığı görevinden ayrılan Hüsamettin Cindoruk AK Parti'yi devirmek için direniş çağrısı yaptı.

Abone ol

Son olarak Demokrat Parti Genel Başkanlığı görevinden ayrılan Hüsamettin Cindoruk, 23 Nisan'da Ankara'da toplanacak olan 'Milli Merkez Kurultayı'nın 1920 ruhunu yansıtacağını söyledi. "O gün tüm kardeşlerimizi Türk vatandaşı kimliğiyle birleştireceğiz" diyen Cindoruk, tüm kurultaya davet çağrısı yaptı.

SLOGANI DA BELİRLEDİ: ATATÜRK'TE BİRLEŞTİK

23 Nisan'da Ankara'da Milli Merkez Kurultayı gerçekleştiriliyor. "Atatürk'te birleştik" sloganı ile yola çıkan ve Ankara'daki etkinliğin düzenleyicisi olan Milli Merkez Anayasa Forumu'nun başkanlığını yürüten TBMM eski Başkanı Hüsamettin Cindoruk, kurultayın 1920 Meclisi'nin ruhunu yansıtacağını söyledi.

AK PARTİ'Yİ DEVİRME DİRENİŞİ YAPACAĞIZ

Cindoruk, kurultayın amaç ve hedefleri için şunları söyledi: "Mili Anayasa Forumu, Anadolu'da yüzlerce toplantı yaptı. Köylere kadar indi. Biz söyledik, onlar dinlediler. Şimdi onlar, Ankara'ya gelecek. Sağ sol demeden birleşeceğiz. Halk kurultayını toplayıp direnişi başlatacağız. İsteklerini, görüşlerini, topluca ortaya koyacaklar. Biz de onları dinleyeceğiz. Bir ortak belge, prensip çıkaracağız. 23 Nisan 1920 Türk Devleti'nin kuruluş tarihidir. Meclis hükümeti ve parlamenter rejimin temelleri orada atılmıştır. Bizim ısrarla söylediğimiz gibi parlamenter demokrasi cumhuriyetimizin kuruluş iradesinin esasıdır. Cumhuriyetin kurucu iradesi de Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndedir. Biz 1920 Meclisi'ni arıyoruz. Asil insanlar, yurtseverler korkmadan Birinci Meclis binasında toplandılar ve 93 yıldır yaşayan bir hukuk düzeni kurguladılar. Bizim isteğimiz sadece anayasanın değiştirilemeyecek maddelerini korumak değil, devletimizin kurucu iradesi olan 1920 Meclisi'ni sürdürmek. Bu ruhu halkımızla beraber canlandırmak." dedi.