BIST 9.525
DOLAR 32,51
EURO 34,70
ALTIN 2.485,28

80 milyon 999 bin 999...

Sen 80 milyon 999 bin 999 kişinin Cumhurbaşkanı ol, ama benim Cumhurbaşkanım olma! Lütfen beni hesaptan düş!

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ne diyordu?

"Amerikalılar beni aradı. Türkiye'nin FETÖ elebaşı Gülen'in iadesi için gerekli dosyaları usulüne uygun hazırlanmadığını, bu nedenle Gülen'i teslim etmediklerini söyledi" diyordu.

Adalet Bakanlığı bu iddia üzerine "Gelin ABD'ye gönderdiğimiz dosyaları inceleyin" diye davette bulundu. İnce tarafından gönderilen heyet gidip dosyaları tek tek inceledi. 

İnceleme sonucu üç sayfalık bir rapor hazırlandı. Raporun bir nüshası İnce'ye, bir nüshası ise Kemal Kılıçdaroğlu'na gönderildi. 

Bekledik ki Muharrem İnce raporla ilgili şöyle adam akıllı bir açıklama yapsın ama ne gezer! 

O sustu ama en büyük hasmı susmadı tabi...

Kemal Kılıçdaroğlu önceki gün katıldığı bir televizyon programında kendi Cumhurbaşkanı adayını şu sözlerle yalanladı:

"Bana gelen 3 sayfalık bir rapor var. Aynı rapor Sayın Muharrem İnce'ye de verildi. Orada bazı usul eksiklikleri var ama bunlar çok hayati usul eksiklikleri değil. Bu dosyalara göre Amerika'nın Gülen'i bize iade etmesi lazım!"

İnce'nin bizzat Kılıçdaroğlu tarafından madara edilmesi bununla sınırlı değil. 

Muharrem İnce, 24 Haziran'da yapılacak seçimlerde Erdoğan'dan fazla oy alarak birinci turda seçimi kazanacağını söylüyordu değil mi? 

Kemal Kılıçdaroğlu Star TV'ye çıktı ve Muharrem İnce'nin anketlerdeki oy oranını açıkladı. 

Kendisinden dinleyelim:

"Özel yaptırdığımız bir anket yok ama kamuoyuna yansıyan değişik anketler var. Bizim de gördüğümüz yüzde 30 barajından yukarı gidiyor, 32’ye doğru. Ben inanıyorum önümüzdeki günlerde daha yukarı doğru çıkacak!"

Başından beri söylüyorum.

Muharrem İnce'nin rakibi Erdoğan değil, kendisini Cumhurbaşkanı adayı olarak gösteren Kılıçdaroğlu'dur!  CHP Genel Başkanı, İnce'nin kazanamayacağını biliyor ve koltuğun altından kayacağını bildiği için, İnce'yi ince ince doğruyor. 

İnce bu oyunun farkında...

Etrafına Kemal Kılıçdaroğlu tarafından liste dışı bırakılmış 60 ismi alarak, seçim sonrası kendisini CHP liderliğine götürecek yolun taşlarını döşüyor.

Perde arkasında konuştuğum CHP'liler, İnce'nin kazanma ihtimalinin olmadığını, Erdoğan'ın yeniden ipi göğüsleyeceğini söylüyor. 

"E,  niye yalandan yere rüzgar yapıp milleti umutlandırıyorsunuz?" diye sorunca, "Parti içi hesaplamayı yapabilmek için Muharrem İnce'nin CHP ve Kılıçdaroğlu'ndan daha fazla oy alması lazım" cevabını veriyor hepsi...

Doğrusunu isterseniz CHP seçmeni için de üzülüyorum. Laf olsun diye söylemiyorum, gerçekten üzülüyorum.

Muharrem İnce seçim meydanlarında gösterdiği performansla, Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir tık üstü olduğunu ispatladı, burası gerçek. Ama bu siyasi zekâ düzeyi, onu Cumhurbaşkanı yapmaya yetmez!

Adamı boşuna havaya sokmayın, gaza getirmeyin!

Adam sizin yüzünüzden şirazeden çıktı baksanıza. Çıktığı canlı yayınlarda spikerleri fırçalamaya, suçsuz günahsız insanları “Fetö'cü” ilan etmeye başladı.

NTV ekranında izlediniz değil mi?

Suçsuz günahsız adamlara "Fetö'cü" diye iftira atıyor. Adamlar kanala açıklama gönderince ve bu açıklamalar kendisine sorulunca, "Bunlara cevap hakkı vermeyin, beni bunlarla uğraştırmayın" diyerek spikeri fırçalıyor.

Yahu adamlara iftira attın birader, iftira!

Hem iftira atıyorsun, hem de adamlar feryat edince, "Bunlara cevap hakkı vermeyin" diyorsun.

Sonra da benim gözümün içini baka baka, "Ben 81 milyonun Cumhurbaşkanı olacağım" yalan atıyorsun!

Yok baba be!

Vallahi ben istemiyorum, eksik kalsın!

Sen 80 milyon 999 bin 999 kişinin Cumhurbaşkanı ol, ama benim Cumhurbaşkanım olma!

Lütfen beni hesaptan düş!