BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,97
ALTIN 2.416,28
HABER /  DÜNYA

8 Yıl geçti ancak yargı peşlerini bırakmadı

Bursa’nın Orhaneli ilçesine bağlı Sırıl köyünde yaşayan Zeliha ve Ersel Duman çiftinin aşkları hayatlarını drama dönüştürdü. Eşini 14 yaşınd...

Abone ol

Bursa’nın Orhaneli ilçesine bağlı Sırıl köyünde yaşayan Zeliha ve Ersel Duman çiftinin aşkları hayatlarını drama dönüştürdü. Eşini 14 yaşındayken kendi rızasıyla kaçıran Ersel Duman, aradan geçen 8 yılın ardından "küçük yaşta hürriyetten mahrum kılmak" suçlamasıyla yakalanarak 9 yıl hapse mahkum edildi. Çocuklarıyla ortada kalan Zeliha Duman, eşinin affedilmesini istiyor.
Orhaneli’nde 2006 yılında çocuk yaştaki kızı kaçarak yaptığı evliliğin ardından, Zeliha Duman’ın ailesi damatları Ersel Duman hakkında suç duyurusunda bulundu. Ailenin nikah olunca davadan vazgeçmesine rağmen, yargı çiftin peşlerini bırakmadı. Tam 8 yıl süren dava, Duman ailesinin asla ihtimal vermediği bir biçimde sonuçlandı. Zeliha Duman’ın eşi Ersel Duman, 40 gün önce çalıştığı tarlada tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şimdi 22 yaşında ve 2 çocuk sahibi olan Zeliha Duman, erken yaşta evliliği asla tavsiye etmiyor.

"KİMSE BUNU YAPMASIN"
Suçunu da kabul eden Zeliha Duman, "Ben kocamın gideceğini aklıma hiç getirmiyordum. Evlendik ya, ’Bir şey olmaz’ dedik. Bir hata yaptım ama cezasını çektim. Mahkemelere az gitmedim. Hamileyken bile mahkeme önlerinde dolaştım. Hakim ve savcının önüne çıktım. Gitmediğim yer kalmadı. ’Okulunu bitirsin’ deseler ben yine beklerdim. Her gün böyle konuşuyordum ve anlaşıyordum. Kocamı çok sevdiğim için kaçtım. Onu ailemden de daha çok seviyordum. Kimse bunu yapmasın. Ben bir cahillik yaptım ama bedelini de ödedim" dedi.
Zeliha Duman’ın kayınpederi İrfan Duman ise, oğlunun cezaevine gitmesiyle birlikte bir ailenin yıkıldığını belirterek, "Devlet büyüklerimiz bu konuyu kamu davası olarak gördü ama biz mutsuzuz. Bu aile çöktü. Devlet büyüklerimizden rica ediyoruz, bu insanları affetsinler" diye konuştu.
(İHA)