BIST 9.749
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.420,09
HABER /  GÜNCEL

8 PKK'nın yeni taktiği mi? Şok eden detay

Teröristlerin bir haftalık sürede 5 kez 8 kişilik gruplar halinde Habur sınır kapısında güvenlik güçlerine teslim olması 'örgütten bir taktik mi' sorusunu akıllara getirdi.

Abone ol

PKK terör örgütünden kaçan teröristlerin Türkiye'ye gelip güvenlik güçlerine teslim olması dün de devam etti.

Teröristlerin bir haftalık sürede 5 kez 8 kişilik gruplar halinde Habur sınır kapısında güvenlik güçlerine teslim olması 'örgütten bir taktik mi' sorusunu akıllara getirdi.

Şırnak Valiliği'nin internet sitesinde yer alan açıklamalara göre, ilk teslim olma haberi 4 Kasım'da geldi.

PKK terör örgütünden kaçan terör örgütü mensubu 8 kişi Habur sınır kapısında güvenlik güçlerine teslim oldu.

Bu haberin valilikçe duyurulmasından yirmidört saat geçmeden ikinci grup 5 Kasım'da yine Habur sınır kapısından giriş yaptı. Güvenlik güçlerine teslim olan grupla birlikte iki günde teslim olan terörist sayısı 16'ya çıktı.

Üçüncü toplu teslim olma haberi 6 Kasım'da gerçekleşti. PKK'lı teröristlerin teslim olma eylemlerini sürdürdü. Yine 8 kişi PKK terör örgütünden kaçıp Habur'da güvenlik güçlerine teslim oldu. Teslim olanların 4'ü 18 yaşından küçüktü.

Bu tarihten sonra art arda teslim olma haberleri 11 Kasım'a kadar kesildi. 11 Kasım'da bu kez  4’ü 18 yaşından küçük, 6’sı kadın olmak üzere yine 8 örgüt üyesi teslim oldu.

Son olarak dün akşam toplu teslim olma eylemi gerçekleşti. PKK terör örgütünden kaçan 8 kişi Habur'da teslim oldu. Bununla birlikte son bir haftada sekizerli gruplarla gelerek güvenlik güçlerine teslim olan PKK'lı terörist sayısı 40'a yükseldi.     

Öte yandan Ankar kulislerinde PKK'lıların gruplar halinde gelip teslim olması ilginç bulundu. PKK'lı teröristlerin 8 kişi olarak gelip teslim olması tartışma yarattı.