BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 35,02
ALTIN 2.428,44

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Yine “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” geldi. Bugün saat 19.00 ile 21.00 arasında...

Yine “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” geldi… Bugün saat 19.00 ile 21.00 arasında (yani eşlerin evde buluştuğu ve dizilerin henüz başlamadığı süre zarfında) kadınlarımız el üstünde tutulacak ve sonrasında her şey başa dönecek.

Başa dönecek derken ne mi demek istiyorum? Mesela, Türkiye’nin en çok izlenen televizyon programlarından birine yarışmacı olarak katılan ünlü bir ismin: “Erkeklere saygı duy. Kadınlar konuşmaz erkeklerin yanında” demesine ne dersiniz?

Ya da ateşi yükselen bir çocuğun üzerindeki kazağı çıkardığı için dayak yiyen bir hemşireden bahsetsem size! Gerçi burada hem kadına, hem de sağlık personeline şiddet söz konusu. İki farklı açıdan ele almak lazım belki de…

Kadın cinayetlerine ne demeliyiz? En az bunlar kadar acı olan sözlü şiddete ne diyelim? Kaldı ki, milyonlarca insan karşısındaki kişiye, hiç dokunmadan sadece sözle şiddet uygulayabileceğini bilmiyor bile!

Üzüntü verici olsa da, durum bu maalesef… Ancak olması gereken nedir diye sorarsanız;

Alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Peygamberimiz Muhammed Mustafa (Sav), bir hadis-i şerifinde şöyle söylüyor:

“Allah sizden; kadınlara karşı iyi ve hayırlı olmanızı ister. Çünkü onlar, sizin analarınız, kızlarınız veya teyzelerinizdir.”

Kadınlarımıza, önde gelen birçok Avrupa ülkesinden daha önce seçme ve seçilme hakkını veren, Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ise şunları söylemiştir;

“Bizim dinimiz hiçbir vakit kadınların erkeklerden geri kalmasını talep etmemiştir.”

Daha güzel bir dünya için hataları söylemekten çekinmemeli ve düzeltmek için çaba sarf etmeliyiz.

***

Telefon dolandırıcılığı…

Bu konuya değinmemek için çok sabrettim ama olmadı. Yahu ne olursunuz artık telefon dolandırıcılığına karşı biraz daha temkinli olalım.

Sizi arayanlar kendilerini polis, asker ya da savcı olarak tanıttıktan sonra sizlerden para istiyorlar. Bir yere para getirmenizi ya da bir hesaba para yatırmanızı falan. İyi ama Allah aşkına devletin böyle bir sistemi olabilir mi?

Vergi borcu olan milyonlarca insan var mesela, hangisini vergi dairesinden memurlar arayıp “Şu hesaba para yatır” diyor.

Hepsinden garip ve saçma olanı ise diğer dolandırıcılık yöntemi; dolandırıcılar telefonla arayıp: “Terör örgütleriyle bağlantınız olduğu tespit edildi. Şu hesaba para yatırmanız gerekiyor” diyorlarmış.

Yahu hakikaten bir suçunuz olsa, savcı ya da polis sizi arayıp para mı ister? Böyle bir şey olabilir mi?

Para ödeyerek bir suçtan nasıl kurtulabilirsiniz? Tek bir yolu var. Mahkemeye çıkarsınız. Mahkeme heyeti cezanızı, para cezasına çevirir. Paranızı ödersiniz falan filan.

Öyle telefonla arayıp para isteme diye bir şey yok. Ne olursunuz yapmayın artık.

Sağlıcakla kalın…