BIST 9.677
DOLAR 32,59
EURO 34,87
ALTIN 2.502,93
HABER /  GÜNCEL

8 kurşun sana yeter!

Önce mektuplu tehdit, şimdi de tabutlu! Kozmik hakim ve savcıya tehdit mesajları gitmeye devam ediyor.

Abone ol

Kozmik hakim ve savcıya tehdit mesajları gitmeye devam ediyor. Değişik güvenlik birimlerinden oluşturulan özel bir ekip Ankara’da değişik adreslere baskın yapmaya başladı. Kozmik aramaya ise 2 gün ara verildi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a suikast ve “hükümeti devirmeye yönelik eylem” içerisinde oldukları gerekçesiyle Özel Harp’in kalbi Seferberlik Tetkik Kurulu’nun kozmik odasında arama yapan Ankara 11. Ağır Ceza Hakimi Kadir Kayan ve soruşturma yürüten Savcı Mustafa Bilgili’ye gelen tehditler kan dorduruyor. Tehditçileri ele geçirebilmek için kurulan özel bir ekip Ankara’da bazı adreslere baskınlar yaptı.

ÖZEL EKİP BASKINLARA BAŞLADI

Değişik güvenlik birimlerinden oluşturulan Özel Ekip, Hakim Kayan ile Savcı Bilgili’ye gönderilen SMS ve mektup tehditleri ile 8’er Kaleşnikof mermisiyle ilgili detaylı araştırma başlattı. “Tehdit suçu” kapsamında soruşturma yürüten Özel Ekip, soruşturma savcısının talimatı doğrultusunda, tehdit mesajlarının gönderildiği Ankara’daki bazı yerlere baskınlar düzenledi. Özel Ekip, Ankara dışındaki bazı adreslere ilişkin de araştırma yapıyor.

8 ASKERE BEDEL 8 KURŞUN YETER

Özel Yetkili Savcı Bilgili’nin ‘cep’ine gönderilen mesajlarda “Seferberlikten uzak dur, adamlarımızı içeride tutamayacaksın, sonun Doğan Öz gibi olur”, “Seferberlik dosyasını kapat, kapatmazsan tabuta kapatılırsın”, “Askerlerin hesabı sorulacak” ve “8 askere bedel 8 kurşun sana yeter” şeklinde ifadeler yer aldığı öğrenildi. Bilgili’ye tehdit mesajlarının halen gelmeye devam ettiği belirtildi.

MERMİLER VE İRTİBAT ARAŞTIRILIYOR

Hakim Kayan ve Savcı Bilgili’ye gönderilen 16 Kaleşnikof mermisiyle ilgili balistik incelemelerinin de devam ettiği öğrenildi. Tehditleri gerçekleştiren kişi veya kişilerin birbirleriyle irtibatlı olup olmadığının da araştırıldığı belirtildi.

HAKİM YORULDU, KOZMİK ARAMAYA MOLA

Bu arada Seferberlik Tetkik Kurulu’nda 37 saatlere varan çalışma yürüten Hakimi Kayan, yorgun düştü. Kayan, yoğun çalışmaktan rahatsızlandı ve 2 günlük istirahat aldı. Böylece kozmik odadaki aramalara iki gün ara verildi.