BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.434,60
HABER /  GÜNCEL

8 Kasım Cumartesi Gazete Manşetleri

Gazete manşetleri bugün bir gecede kesilen 6 bin zeytin ağacını gündeme taşıdı. İşte basında öne çıkan gazete manşetleri.

Abone ol

Bugün 8 Kasım 2014 Cumartesi... Günün Gazete Manşetleri... Türkiye bir gecede kesilen 6 bin zeytin ağacıyla sarsıldı. Yapılan ağaç kıyımına tepkiler ise gazete manşetlerinde yerini aldı. Gazete manşetlerinden derlediğimiz mini turumuza başlıyoruz. 

Gazete manşetleri bugün hangi haberleri öne çıkardı?

Bugün birçok gazetenin manşetinde termik santral yapımı için kesilen 6 bin zeytin ağacı vardı. Soma Yırca'da gerçekleşen olaya büyük tepki doğdu. Danıştay konuyla ilgili durdurma kararı aldı ama olan zeytin ağaçlarına oldu.

Hürriyet Gazetesi 'nin manşetinde de Milliyet Gazetesi'nin manşetinde de bu olay vardı bugün. 52 gündür nöbette olan bölge halkının feryadını Hürriyet Gazetesi "O Ağaç Benim Evladımdı" manşetiyle verdi.

hurriyet.20141108051109.jpg 

Milliyet gazetesi ise olayın farklı bir boyutunu gazete manşetine taşıdı. Zeytin ağaçlarını kesme işlemi sırasında özel güvenlik görevlilerin köylülere yaptıklarını manşetten veren Milliyet gazetesi "Özel Güvenlik Kök Söktürdü" başlığını attı.

milliyet.jpg

Bugünün gazete manşetleri elbette Yırca'daki ağaç katliamından ibaret değildi. Farklı manşetler atan gazeteler de vardı. Gazetelerin manşetlerine taşıdığı ikinci bir önemli olay İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yaptığı saldırılar oldu. Yeni Şafak Gazetesi bu olayı manşetten verirken "Kabe" benzetmesi yaptı.

yenisafak.20141108052032.jpg 

Gazete manşetleri arasında yaptığımız mini turumuza Bugün gazetesi ile son veriyoruz. Bugün gazetesi ne zeytin ağaçlarını ne de Mescid-i Aksa haberini manşetine taşımadı. Bugün gazetesinin manşetinde polislere düzenlenen operasyonların ardından olayın perde arkasına yönelik bir haber vardı. Bugün'ün "İşte Kumpas" başlığıyla manşetten gördüğü haberde ilginç detaylar var. 

 bugun.20141108052428.jpg

Bugünlük gazete manşetleri turumuzu burada noktalıyoruz. Sizler için seçtiğimiz bu 4 gazete manşetinin dışında diğer gazete manşetlerine de mutlaka göz atın.