BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,92
ALTIN 2.436,28
HABER /  GÜNCEL

8 ayda 80 kilo verdi arkadaşları tanıyamadı

33 yaşındaki Murat Selvili, kendi hazırladığı diyet programıyla 8 ayda 80 kilo vererek 83 kiloya indi.

Abone ol

SİVAS'ta vücut ağırlığı 163 kiloya kadar çıkan 33 yaşındaki Murat Selvili, kendi hazırladığı diyet programıyla 8 ayda 80 kilo vererek 83 kiloya indi. Selvili'yi arkadaşları bile tanımakta zorluk çekti.

Sivas'ta Fatih Mahallesi'nde ikamet eden ve özel bir şirkette şoför olarak çalışan evli ve 3 çocuk sahibi Murat Selvili etrafında iri yapısı ve fazla kiloları ile tanınıyordu. Diyet yaparak zayıflamaya karar verdi. 2014 yılı Ocak ayında diyete başladı. Kendi diyet programını uygulayan Sevlili her hangi bir tıbbi destek almadan, 8 ayda 163 kilodan 83 kiloya düştü. Geçen yıl Ağustos ayında istediği kiloya kavuşan Selvili, diyet programını hafifleterek, mevcut kilosunu korumaya başladı.

'İSTEYEN HERKES KİLO VEREBİLİR'

8 ayda nasıl 80 kilo verdiğini anlatan Murat Selvili, "Kilo baş belasıdır, kilolu olduğunuz zaman rahat değilsiniz demektir. Kilolu bir insanın rahat bir yaşam sürmesi zordur. Aslında ben kilolarımdan memnundum, fazla bir zorluk çekmiyordum. Bir anda kilo verme kararı aldım. Herhangi bir doktora falan gitmedim. Tamamen kendi diyetimi kendim uyguladım. Diyet sürecinde spor yaptım, besinlere, yemek saatlerime dikkat ettim ve kilonun gayet kolay verildiğini gördüm. İsteyen herkes kilo verebilir ve hiçbir zorluk çekeceğine inanmıyorum. Ben 163 kiloydum, şu anda 83 kiloyum. İnsanın başaramayacağı hiç birşey yoktur. İnsan ben kilo veremiyorum dememeli, içinden gelirse kilo vermek isterse gayet ederse güzel kilo verilebiliyor. Kış ayında diyete başladım ve kış olmasına rağmen koşularımı, yürüyüşlerimi ihmal etmedim. Kilo vermek isteyen birisi önce karar vermelidir ve yemesine içmesine dikkat etmelidir" dedi.

'BİR ÇOK ARKADAŞIM BENİ TANIMADI'

Kilo verdikten sonra yaşanan değişime herkesin şaşırdığını söyleyen Selvili, "Kilo verdikten sonra birçok arkadaşım beni tanımadı. Uzun zamandır görüşmediğimiz arkadaşlarımızla karşılaştığımızda beni tanımıyorlardı ve bana kimliğimi soruyorlardı. Kilolu olan arkadaşlarım da nasıl kilo verdiğimi merak ediyorlar. Ben onlara kendi uyguladığım diyeti söylüyorum, ama onlara doktora gitmelerini tavsiye ediyorum. Kendime uyguladığım diyet ben de işe yaradı ama başkasında olur mu bilemem" diye konuştu.

'KAHVE İÇTİM, EKMEK VE ŞEKERDEN UZAK DURDUM'

Kendisine 83 kiloya düşüren diyet programını da açıklayan Selvili, sabah ve akşam sürekli şekersiz kahve içtiğini belirterek, "Akşam yemeği yemedim. Onun yerine nar ile yoğurdu karıştırıp yedim. Ekmek, şeker ve tuzdan uzak durdum. Daha salata ve sebze yemeklerinden yedim. Diyet sürecinde kendimi çok fazla sıkmadım. Et, tavuk, balık da yedim ama ekmeksiz yedim, ben bu şekilde kilo verdim" dedi