BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.307,76
HABER /  GÜNCEL

7'sinde terk ettiği okulu 73'ünde bitirdi

73 yaşındaki Gültekin Yılmazer, 7 yaşında yediği öğretmen dayağı yüzünden bıraktığı okulu 66 yıl sonra bitirerek diplomasını aldı.

Abone ol

Halk eğitim merkezine okuma yazma öğrenmek için gelen Gülten Yılmazer, 7 yaşında öğretmen tokadıyla biten eğitim hayatını 73 yaşında devam ettirerek, okuma öğrendi. Yediği tokatla gözünü kaybeden Yılmazer, 66 yıl sonra okuma azmiyle görenleri şaşkına çevirdi.


İstanbul Valiliği tarafından düzenlenen 'Okuma Yazma Kursları Sertifika Töreni' Eminönü Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirildi. Yarım asrı devirdikten sonra okuma yazma öğrenmeye karar veren ninelerin sertifika törenindeki mutluluğu görülmeye değerdi. Kursiyerler içerisinde öyle biri vardı ki, 66 yıl öncesine dayanan hikayesi yürek burkuyor.


İlkokula başladığında matematik dersine katılan Gülten Yıldırımer'in katıldığı ilk ve son ders de bu olmuş. Matematik öğretmeni bir işlemi yapamadığı için kafasının sol tarafına tokat atar. Henüz 7 yaşında olan Gülten Yıldırımer'in zayıf vücudu bu tokadı kaldıramaz ve gözleri kararır. Sol gözünü kaybeden Yıldırımer, annesine bir daha okula göndermeye kalkarsa intihar edeceğini söyler.


Gülten Yıldırımer, hayatı boyunca defalarca okuma yazma öğrenmek istese de öğretmen fobisini bir türlü yenemez. Yarım asrın ardından gelininin teşvikiyle okuma yazma kursuna gitmeye karar veren Gülten Yıldırımer, kursa geldiğinde hep o tokadı hatırlar ve ayakları geri geri gider. Kurstaki öğretmenleri tanıdıktan sonra korkusunu yenip, okuma yazma öğrenmeye başlayan Gülten Yıldırımer, "Okuma yazma hiç bilmiyordum. O tokadın ardından anneme bir daha okula gitmeyeceğimi söyledim. Yıllar sonra gelinimin teşvikiyle halk eğitim merkezine gelerek Zehra Güney öğretmenle tanıştım ve okuma yazma öğrendim. Okuma yazma öğrendiğim için çok mutluyum" dedi. Sertifikasını almak için sahneye torununun çocuğu ile çıkan Gülten nine okuduğu şiirle de izleyicileri mest etti.


İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, okuma yazma öğrenmek için gelenlerin kimliklerinde orta yaş yazsa da gönüllerinin genç olduğunu belirtti. Kursa katılarak sertifika almaya hak kazanan herkesi tebrik eden Vali Mutlu, katılımcılara sertifikalarını verdi.