BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,12
ALTIN 2.302,86
HABER /  DÜNYA

79 kişiye mezar olan yangının sebebi belli oldu

Londra'da saatlerce söndürülemeyen ve 79 kişinin hayatını kaybettiği Greenfell Kulesi'nde çıkan yangının sebebi resmi olarak açıklandı. Yangının, patlayan bir buzdolabından kaynaklandığı ortaya çıktı.

Abone ol

İngiltere’nin başkenti Londra’da en az 79 kişinin hayatını kaybettiği Greenfell Kulesi yangını sonrasında yapılan incelemelerde yangının patlayan bir buzdolabından kaynaklandığı ortaya çıktı.

Resmi açıklamaya göre korkunç yangın binanın dış cephe kaplaması yüzünden hızla yayıldı.Yapılan incelemelerde en az 11 çok katlı apartmanın daha ölüm tehlikesi riski taşıdığı ortaya çıktı. Onbinlerce insan hayati tehlike arz eden binalarda yaşıyor olabilir.

9 BİNADA DAHA AYNI MALZEME KULLANILDI

The Independent’ın haberine göre dört farklı bölgede ki binaların dış cephe kaplamaları Greenfell’le benzerlikler gösteriyor. Belediye Meclisi tarafından verilen ve Topluluklar ve Yerel Yönetimler Bakanlığı (DCLG) tarafından doğrulama bekleyen bilgiye göre Salford bölgesinde yenilenmiş olan 9 farklı apartmanda da aynı yanıcı kaplama malzemesi kullanıldı. Hükümet, toplam 600 binada kullanılan kaplama malzemesinin güvenli olup olmadığının test edilmeye muhtaç olduğunu doğruladı.