BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.405,61
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

75'lik dede 9 yaşındaki çocuğu ezdi

Kayseri'de 75 yaşındaki bir sürücünün aşırı hız yapması sonucu 9 yaşındaki küçük çocuk feci şekilde can verdi.

Abone ol

Kayseri'de ara sokakta aşırı hız yapan 75 yaşındaki sürücü, bisiklete binen 9 yaşındaki Murat Derya'yı, çöp konteyneri ile otomobilin arasına sıkıştırarak ölümüne neden oldu.

Kaza sırasında Murat Derya'nın yanında oynayan kardeşi İsmet Derya (6) ile arkadaşları Ahmet Lup (11) üzerlerine gelen otomobilden kaçarak kurtuldu. Kazadan sonra kaçan 34 FY 474 plakalı otomobilin sürücüsü Ali İkiler (75) polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı.

Bisikletiyle oynuyordu

Hürriyet Mahallesi Bergama Caddesi'nde otomobiliyle aşırı hız yaptığı ileri sürülen Ali İkiler, aracın kontrolünü kaybederek önce ara sokaktan çıkan Nadir Hulusi Şahin'in kullandığı 38 SV 576 plakalı otomobile çarparak hasar verdi. Ardından kaldırım da bisikletle oynayan Murat Derya'ya çarptı. O sırada otomobilin üzerlerine doğru geldiğini fark eden İsmet Derya ile Ahmet Lup son anda kaldırıma çıkarak kurtuldu. Ancak Murat Derya kaçamadı. Araç, minik Murat'ı altına alarak sürükledi. Çöp varili ile otomobil arasında kalan ilköğretim okulu 3'üncü sınıf öğrencisi Murat Derya olay yerinde hayatını kaybetti.

Elektrik direği durdurdu

Otomobil, Yahya Kemal İlköğretim Okulu'nun duvarı ve elektrik direğine çarparak durdu. Kazadan sonra aracı terk edip olay yerinden kaçan sürücü Ali İkiler, kısa süre sonra polis ekiplerince yakalandı. Evlerinin önünde çocuklarının ezilerek can verdiğini öğrenen anne Nesrin Derya ile baba Köksay Derya sinir krizleri geçirdi. Olay yerine gelen ambulansa alınan anne Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılırken, baba Köksay Derya, iğne yapılarak sakinleştirildi.

Zincirine ip dolanmıştı

Kazadan son anda yara almadan kurtulan İsmet Derya, ağabeyinin fotoğrafını göstererek, "Bisiklete biniyorduk. Zincirine ip dolandı, indik, ağabeyim onu çözmeye çalışıyordu. Bir ses duydum, baktım ki araba bize doğru geliyor, hemen arkadaşımız Ahmet ile birlikte kaldırıma doğru kaçıp kurtulduk. Ağabeyimi çöp varilinin arasına sıkıştırıp sürükledi." diye konuştu.