BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.307,15
HABER /  GÜNCEL

75 yaşındaki ninenin katil zanlıları bakın kim çıktı?

Konya'da eşarpla boğularak öldürülen yaşlı kadının 14 yıl sonra failleri bulundu.

Abone ol

Konya’da 2001 yılında evinde eşarpla boğularak öldürülen 75 yaşındaki kadının katil zanlıları torunları çıktı. 14 yıl sonra aydınlatılan cinayet olayında katil zanlısını sigara izmaritlerindeki DNA’ları ele verdi.

Torunları İsmail K. (35) ve Fatma Ç. (36) ile birlikte bir bakkal dükkanından hırsızlık yaptıktan sonra yine hırsızlık yapmak için yaşlı kadının evine giren arkadaşları Salih K.(35) tarafından öldürüldüğü ileri sürüldü.

2001 yılında Konya’nın İçeri Çumra Mahallesi’nde müstakil evinde yalnız yaşayan 75 yaşındaki 4 çocuk sahibi görme ve işitme engelli Fatma Topçu’nun evde darp edildikten sonra ölü olarak bulunması üzerine jandarma ekipleri, olayın failini ya da faillerini bulmak için soruşturma başlattı. O dönemde 15-20 kişi üzerinde yapılan çalışmalarda bir netice elde edilemeyince dosya faili meçhul olarak kapatıldı. 14 yıl sonra öldürülen yaşlı kadının kızlarının müracaatı üzerine Konya İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde kurulan özel bir ekip, cinayet dosyasını tozlu raflardan indirerek yeniden araştırmaya başladı. Ekipler, cinayet gecesi olay yerinin hemen yanındaki bir büfede gerçekleşen hırsızlık olayında çalınan malların öldürülen kadının tarlasında bulunması ve kadının olay günü aldığı maaşının aynı gün çalınması nedeniyle cinayeti yaşlı kadını tanıyan birilerinin işlemiş olabileceği ihtimali üzerinde durdu.

nine.jpg
75 yaşında öldürülen Fatma Topçu

KATİLİ SİGARA İZMARİTLERİNDEKİ DNA'LAR ELE VERDİ
Yıllar sonra yeniden açılan dosya üzerinde titiz bir çalışma gerçekleştiren jandarma ekipleri, yaklaşık 250 kişinin ifadesine başvurdu. Ayrıca 14 yıl önce evden toplanan sigara izmaritlerinden alınan DNA'lar, 100’den fazla kişi üzerinde eşleştirildi. Eşleştirilen DNA’ların cezaevinde bulunan Salih K'ya (35) ait olduğu tespit edildi. Yaşlı kadının 3 yaşından beri yanında büyüyen torunları İsmail K. (35) ile ablası Fatma Ç.’nin (36) de çelişkili ifadeler vermesi üzerine şüpheler cezaevindeki Salih K. ve 2 kardeş üzerinde yoğunlaştı. Jandarma ekiplerinin asıl şüpheli Salih K.’nin fuhşa aracılık etmekten 3 yıldır Burdur’da cezaevinde olduğunu belirlemesinin ardından şahıs cezaevinde sorguya alındı. Şüphelinin ifadesinde evin kapısını kırarak içeriye girdiklerini, bazı değerli eşyaları ve bir miktar para aldığını ancak yaşlı kadını öldürmeyi kabul etmediğini söylediği öğrenildi. Salih K. hakkında “kasten adam öldürme”, ağabey ve kardeşe ise “cinayete yardım etme” suçundan işlem yapılacağı öğrenildi. İsmail K. ile Fatma Ç, jandarmadaki işlemlerinin ardından İçeri Çumra Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi.

"YILLARCA SABIRLA BEKLEDİK"
Fatma Topçu'nun kızları Fadime ile Zarife Karaaslan, yıllardır şüphelilerin yakalanması için sabırla beklediklerini söyledi. Annelerinin kulağının yeterince duymadığını, gözlerinin tam görmediğini ifade eden Karaaslan kardeşler, "Yeğenlerimizin babaları ölünce annem henüz 3-4 yaşlarındayken onlara sahip çıktı. Onları yetiştirip büyütmek için büyük mücadele verdi. Kimin suçu varsa cezasını çeksin. Jandarmadan da Allah razı olsun. İnşallah uzun süredir bizim gibi bekleyenler de karşılığını görür" diye konuştular.