BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,73
ALTIN 2.491,02
HABER /  GÜNCEL

70’lik üniversite mezunu

Kırklareli Lüleburgaz’da yaşayan Emekli Jandarma Astsubayı Mümin Düz(70), dört yıl önce başladığı üniversiteyi bitirerek mezuniyet diploması...

Abone ol

Kırklareli Lüleburgaz’da yaşayan Emekli Jandarma Astsubayı Mümin Düz(70), dört yıl önce başladığı üniversiteyi bitirerek mezuniyet diplomasını aldı.
Evli, üç çocuk babası ve bir torun sahibi Mümin Düz, dört yıl önce başladığı Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, “Sosyoloji” bölümünü bitirerek mezuniyet diplomasını aldı. Düz, "Yıllardır Jandarma Astsubaylığı yaptığım için bir türlü okuma fırsatı bulamadım. Emekli olduktan sonra da kahve köşelerinde vakit geçirmektense, okumanın yaşı yoktur sözünden yola çıkarak okumaya karar verdim" dedi.

"EN BÜYÜK HAYALİMİ, OKUMAYI GERÇEKLEŞTİRDİM"
Çocukluktan beri en büyük hayali olan üniversiteden mezun olduğu için çok mutlu olduğunu belirten Düz, "Üniversite imtihanına girerek Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, Sosyoloji bölümünü kazandım. 66 yaşında olduğumdan dolayı okuma kararım öncelikle çevremde şaşkınlıkla karşılandı. Eşim, bu yaştan sonra okul bitireceğime inanmadı. Çocuklarım ise bu kararımın arkasında olarak beni okumaya teşvik ettiler. Kırklareli’de girdiğim sınavlarda da gözetmenler beni görünce şaşkınlıklarını gizleyemediler. Nüfus kağıdıma bakıp beni tebrik ettiler" dedi.

‘ÜNİVERSİTEYİ BİTİRDİKTEN SONRA İŞ TEKLİFİ ALDIM’
Düz, "Üniversiteye başladıktan dört yıl sonra 9 Haziran tarihinde okuldan mezun olarak diplomamı aldım. Üniversite mezunu olduktan sonra özel bir dershaneden “Rehberlik danışmanlığı” konusunda iş teklifi aldım. İş teklifini gençlerin önünü açmak adına kabul etmeyip, kibarca reddettim. Yıllardır hayalini kurduğum, aslında bir insanın azim ve inançla hayatta istediği her şeyi yapabileceğini göstermiş olduğum için mutluyum. İnsanın hayatta azimle ve inançla başaramayacağı imkansız hiçbirşey yoktur. Buradan gençlere tavsiyem, okumanın nerede olursa olsun, hangi yaşta olursa olsun büyük bir kazanım olduğudur. Azim ve inançla hayatta herşey mümkündür" şeklinde konuştu.
(İHA)