BIST 9.058
DOLAR 32,31
EURO 35,11
ALTIN 2.291,36
HABER /  GÜNCEL

7 yaşındaki Bana Türkiye'ye getirilecek!

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Bana'nın ailesiyle birlikte Halep'ten Türkiye'ye getirileceğini söyledi.

Abone ol

Doğu Halep'te yaşananları dünyaya sosyal medya üzerinden duyuran 7 yaşındaki Bana Alabed, tahliye edilerek batı Halep kırsalında muhaliflerin denetimindeki bölgeye ulaştı. 

Bana Alabed ve ailesi Doğu Halep'ten çıkan otobüslerle Türkiye sınırında muhaliflerin kontrolündeki İdlib'e vardı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 7 yaşındaki Bana'nın ailesiyle birlikte Türkiye'ye getirileceğini söyledi.

Doğu Halep'in Katırcı mahallesinde yaşayan Bana ve İngilizce öğretmeni annesi Fatma, 3 ay önce Twitter'da açtıkları hesapla dünyaya yardım çağrısı yapıyordu. Anne Fatma, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'na mesaj atarak yardım çağrısı yapmış, Çavuşoğlu da yanıtında, kuşatmadaki diğer sivillerle birlikte Bana'nın ailesini güvenli şekilde kurtarma sözü vermişti.

Anne ve kızın yaklaşık 320 bin takipçisi var.

Türkiye ile Rusya’nın arabulucuğu ve garantörlüğünde Pazar günü muhalifler ve rejim güçleri arasında sağlanan mutabakat gereği, Halep'ten tahliyeler yeniden başlamıştı. Bunun karşılığında sabah saatlerinde İdlib'de muhaliflerin kuşatması altındaki rejim yanlısı Fua ve Kefreya beldelerinden de tahliyeler gerçekleşmişti.

Eş zamanlı karşılıklı tahliyeler sürüyor.