21 Mayıs 2012, Pazartesi

Piyasalar
IMKB : 56.936  
Dolar : 1,8291  
Euro : 2,3388  
Altın : 629,17  

İstanbul
22°

 

Ankara
23°

 

Bilecik
22°

 
İşte RTE ve KCK plakalı araç sayısı...
İşte RTE ve KCK plakalı araç sayısı...
Bu rapor dehşete düşürüyor!
Bu rapor dehşete düşürüyor!
Türk mucidin formülü saç sorununu çözdü!
Türk mucidin formülü saç sorununu çözdü!
Katarakt ameliyatı sonucu 7 köylünün kör olmasına neden olan sağlık kuruluşunun cezası belli oldu

Katarakt ameliyatı sonucu 7 köylünün kör olmasına neden olan sağlık kuruluşunun cezası belli oldu

31 Aralık 2010 Cuma 17:02
 

Afyon'da özel bir sağlık kuruluşunun yaptığı gezici sağlık hizmeti kapsamında gerçekleştirilen ameliyat sonucu kör olan 7 köylüyle ilgili Sağlık Bakanlığı'nın başlattığı soruşturma sonuçlandı.

Olaydan sonra özel sağlık kuruluşunu on gün süreyle kapatan, gezici sağlık tarama sistemini uygunluk belgesi alana kadar durduran Bakanlık gerekli denetimi yapmayan kendi yetkililerine ise sadece kınama cezası verdi.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre yapılan inceleme sonrasında verilen ceza şöyle:
"Özel Tıp merkezinin acil vakalar dışında hasta kabulü on gün süreyle durdurularak gezici sağlık tarama uygunluk belgesinin iptaline, Merkezi Sterilizasyon Ünitesinde Yönetmelik'in "12/A-f" maddesine uygunluk sağlanıncaya kadar cerrahi branşlarda hasta kabul ve tedavisinin durdurulmasına karar verilmişti.

Ayrıca Özel Tanı-Tedavi ve Tıp Meslekleri Şube Müdürü, ilgili sağlık müdür yardımcısı ve İl sağlık müdürüne denetim eksikliğinin nedenlerini belirleyerek bu eksikliği giderecek işlemleri yapmamaları nedeniyle, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu (Md.125/B-a) kapsamında 'Kınama' cezası teklif edilmiştir. Teklif edilen cezaların uygulanması ve mevzuat çerçevesinde işlemlerin sürdürülmesi için Sayın Bakanımızın talimatları ilgili mercilere iletilmiştir.

Özel Tıp Merkezi Mesul müdürleri hakkında TCK'nın 89 uncu maddesi gereği 20/11 sayılı Suç Duyurusu Raporu düzenlenerek Cumhuriyet Başsavcılığına bildirilmiştir. Ayrıca 20/12 sayılı rapor ile sorumlu hekimler hakkında işlem yapılmak üzere Türk Tabipler Birliğine bildirimde bulunulmuştur."

KEMO EZİYETTE BAŞHEKİME UYARI CEZASI

İstanbul Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kemoterapi Kliniğinde yaşanan ve medyada "Kemo eziyet" başlığıyla yer alan olayla ilgili ise uyarı cezası çıktı.

Bakanlık açıklaması şöyle:
"Kanser gibi ağır bir hasta grubunun mağduriyetine sebebiyet verilmemesini gerekliliği yönünde, öğle saatlerinde de kemoterapinin sürekliliğinin sağlanması için, Kemoterapi bölümünün ek fiziki şartlarının iyileştirilerek gerekli olan merkezi havalandırma sisteminin kurulması ve yeterli personel takviyesi yapılması yönünde kusurlu bulunduğundan Kemoterapi Bölüm Sorumlusu'na 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 125/B-a hükmü gereği "Kınama" cezası, gereken tedbirleri zamanında almamak suretiyle hastaların mağduriyetine neden olması dolayısıyla hatalı davrandığından Hastane Başhekimine de 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 125/A-f hükmü gereği "Uyarma" cezası teklif edilmiştir.

Facebook'ta PaylaşBu elma her derde deva!
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Toplam (3) adet yorum eklenmiştir.
Takeupeasy
01 Ocak 2011 Cumartesi 00:09
Kanun kisilerin hakkini aramaz ise kisiler kendi orman kanunlarini uygular! Allah gostermesin, benim anamin babamin basina gelseydi, sahsen ben o kor edenlerin gozlerini oyardim!
CEVAPLA
YORUMUN DEVAMI
salihSaglam
31 Aralık 2010 Cuma 21:29
Buna ancak "Gözün kör olasıca " bedduası yakışır.
CEVAPLA
YORUMUN DEVAMI
ARCBURSA
31 Aralık 2010 Cuma 17:38
evet arkadaşlar şimdi adamın gözü kör olmuş sonuç kınama cezası o cezayı verenleri ben kınıyorum
CEVAPLA
YORUMUN DEVAMI
Tüm Yorumlar
 
 
 
 
 
 
 
GeriYukarı
Yükleniyor...
× Facebook'ta -