BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,75
ALTIN 2.498,66
HABER /  DÜNYA

7 kişiyi öldüren Rus askerin davasında karar

Ermenistan'ın Gümrü şehrinde aynı aileden 7 kişiyi öldürmek suçundan Rus asker Permyakov, ömür boyu hapse mahkum edildi.

Abone ol

Ermenistan'ın güneyindeki Gümrü kentinde geçen yıl aynı aileden 7 kişiyi öldürmekten yargılanan Rus asker Valery Permyakov, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Gümrü'deki 102. Rus Askeri Üssü'nde görülen davada mahkeme, Permyakov'u "cinayet, haneye tecavüz, silahlı soygun ve sınır ihlali" suçlarından ömür boyu hapse mahkum etti.

Askeri mahkeme daha önce üsten firar etmesiyle ilgili davada Permyakov'a, "firar ve yasa dışı silah bulundurmak" suçlarından 10 yıl hapis cezası vermişti. 

Permyakov, hakkındaki suçlamaları kabul etmişti.

Rus ordusunda görevli er Permyakov, 12 Ocak 2015'te Seryozha K. ve Hasmik R. Avetisyan çiftiyle oğulları Armen S, gelinleri Araks A, kızları Aida S. ile iki yaşındaki torunları Hasmik A. Avetisyan'ı bıçakla öldürmüştü. Saldırıda ağır yaralanan 6 aylık Seryozha Avetisyan, hastanede tedavi altına alınmış fakat daha sonra o da hayatını kaybetmişti.

Saldırıdan bir gün sonra Ermenistan-Türkiye sınırı yakınlarındaki Bayandur köyünde Rus sınır koruma birlikleri tarafından gözaltına alınan Permyakov'un, işlediği cinayetleri itiraf ettiği, ailenin evine bir şeyler içmek için girdiğini söylediği belirtilmişti.

Davanın ilk duruşmasında Permyakov'un satanist olduğu ileri sürülmüştü. Savcı, Permyakov'un bir sosyal paylaşım sitesinde "Satanistler" adlı grup kurduğunu, "şeytan ile anlaşma yaptığına, ona hizmet edip kurban sunacağına" dair paylaşımlarda bulunduğunu kaydetmişti.

Rusya'nın Güney Kafkasya'daki en büyük birliği olan 102. Askeri Üssü'nde yaklaşık 3 bin asker bulunuyor.