BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,73
ALTIN 2.485,97
HABER /  GÜNCEL

7 Kasım Cuma Gazete Manşetleri

Gazete manşetleri bugün Başbakan Davutoğlu'nun açıkladığı ekonomi paketiyle sallandı. 7 Kasım Gazete manşetleri bakın paketi nasıl gördü?

Abone ol

Bugün 7 Kasım Cuma 2014... Gazete manşetleri bugün Başbakan Ahmet Davutoğlu ve 11 Bakanın kameralar karşısına geçerek açıkladığı ekonomik paketin yansımalarını taşıyor. Neredeyse bütün gazeteler manşetlerine ekonomideki bu yapısal dönüşüm planını aldı. Hürriyet ve Bugün gazeteleri ise ekonomik paketin aynı yönünü manşet yaptı. Bakın hangi gazeteler ne manşet attı?

Gazete manşetleri bugün ekonomik paketin yanında bir iki farklı manşetle karşımıza çıkıyor. Özellikle Zaman Gazetesi attığı manşetle diğerlerinden ayrılıyor. Taraf gazetesinin manşet gündemi AK Saray olurken Sözcü hükümeti Öcalan'la manşetten vuruyor. 

Hürriyet Gazetesi, gazete manşetlerindeki mini turumuzda bakacağımız ilk gazete. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı ekonomik paket 9 maddeden oluşuyor. Hürriyet ise manşetini Davutoğlu'nun artık şehirlere girişlerin paralı olacağını söylediği yerden gördü ve "Kent içine paralı giriş" başlığıyla haberi manşete çekti. 

hurriyet.20141107051324.jpg

Ekonomik pakette yer alan bu uygulamayı manşetine çeken diğer bir gazete ise Bugün Gazetesi oldu. Artık Londra'daki gibi araçla şehirlere girerken para ödenecek olmasını Bugün "Şehirlere giriş paralı olacak" şeklinde verdi. 

bugun.jpg


HaberTürk gazetesi ise ekonomik paketi sadece bir yönünü değil genel olarak "Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" manşetiyle gördü. Başbakan Davutoğlu'nun 2018 hedefleri bu manşetle vurgulandı.

haberturk.20141107051915.jpg

turumuza şimdi de farklı haberleri manşetine taşıyan iki örnekle devam edelim. Başta da söylediğimiz gibi Zaman Gazetesi genel manşetlerden farklı bir haberle karşımıza çıkıyor. PKK'nın Cizre'den sonra Silopi'de de özerklik ilan ettiğini iddia eden Zaman gazetesi, "Silopi'de de özerklik ilanı" manşetini attı.

Haberin detayında ise PKK'nın gençlik yapılanmasının Silopi'nin Zap mahallesinde özerklik ilan ederek güvenlik güçlerini artık mahalleye yaklaştırmayacakları söyleniyor.

zaman.20141107052351.jpg

Son olarak gazete manşetleri turumuzu Taraf'ın manşetiyle bitiriyoruz. Taraf gazetesi AK Saray'ın maliyeti ile ilgili bir haberi manşetine taşıyor. Taraf'ın iddiasına göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, bütçe görüşmelerinde AK Saray'ın maliyetini açıklayan Mehmet Şimşek'e kızdı. Gazete olayı manşetine: "Saray fırçası" başlığıyla yansıttı. 

taraf.20141107052638.jpg


Biz gazete manşetleri turumuzu burada bitiyoruz ama sizler diğer gazetelerin manşetlerine de mutlaka bir göz atın.