BIST 9.548
DOLAR 32,52
EURO 34,62
ALTIN 2.488,74
HABER /  GÜNCEL

7 bin 500 kişiye yurtdışına çıkış yasağı konuldu

Ankara Başsavcılığı'nın 2010 KPSS'de soru hırsızlığıyla ilgili soruşturması kapsamında 7 bin 500 kişiye yurtdışına çıkış yasağı konuldu. Bu kişiler arasında hakim, savcı, avukat ve üst düzey kamu görevlileri de var.

Abone ol

2010 KPSS'de Eğitim Bilimleri testinin ardından Genel Yetenek ve Genel Kültür bölümlerinin de iptal edilmesi üzerine sınavda "şüpheli" şekilde yüksek puan alarak atamaları yapılan yaklaşık 7 bin 500 kişinin yurt dışına çıkmaları yasaklandı.

2010 yılında yapılan KPSS'deki soruların FETÖ tarafından çalınarak örgüt üyelerine dağıtıldığının belirlenmesi üzerine başlatılan soruşturmada yeni döneme girildi.

7 BİN 500 KİŞİ MERCEK ALTINA ALINMIŞTI

Ankara 1. İdare Mahkemesinin 19 Temmuz'da 2010 KPSS'nin "Genel Yetenek ve Genel Kültür" kısımlarını da oy birliğiyle iptalinin ardından sınavda "şüpheli" şekilde yüksek puan alarak kamu kurumlarına atandıkları tespit edilen yaklaşık 7 bin 500 kişi mercek altına alındı.

ARALARINDA ÜST DÜZEY KAMU GÖREVLİLERİ VAR 

Aralarında hakim, savcı ve avukatlar ile bazı kurumların genel müdür, genel müdür yardımcıları ile daire başkanlarının da bulunduğu şüpheliler hakkında, OHAL kapsamında çıkarılan ilk KHK'de yer alan "Milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen yapı, oluşum veya gruplara ya da terör örgütlerine üyeliği veya iltisakı ya da bunlarla irtibatı nedeniyle haklarında idari işlem tesis edilenler ile aynı gerekçeyle haklarında suç soruşturması veya kovuşturması yürütülenler, işlemi yapan kurum ve kuruluşlarca ilgili pasaport birimine derhal bildirilir. Bu bildirim üzerine ilgili pasaport birimlerince pasaportlar iptal edilir." maddesi uyarısınca yurt dışına çıkış yasağı getirildi.

BAZILARI YURTDIŞINA ÇIKMAK İSTEYİNCE ENGELLENDİ

Bazı şüphelilerin, yurt dışına çıkmaya çalıştıkları sırada izin verilmediği için havaalanlarından döndükleri öğrenildi.

2010 KPSS'nin Eğitim Bilimleri bölümü ile Genel Yetenek ve Genel Kültür bölümlerine ilişkin soruları önceden temin ettikleri belirlenen şüpheliler hakkında incelemelerin sürdüğü belirtilerek, eldeki deliller doğrultusunda gözaltıların olabileceği bildirildi.