BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

7 askere hapis cezası

Uludağ’da 5 yıl önce snowboard yaparken siste kaybolan ve baygın halde bulunduktan sonra hastane yolunda hayatını kaybeden üniversiteli genc...

Abone ol

Uludağ’da 5 yıl önce snowboard yaparken siste kaybolan ve baygın halde bulunduktan sonra hastane yolunda hayatını kaybeden üniversiteli gencin ölümüyle alakalı haklarında dava açılan 7 askerin davasında karar çıktı.
Mahkeme, arama kurtarma timindeki 7 tutuksuz sanığa, “taksirle ölüme sebep olmak” suçundan önce 1’er yıl 8’er yıl hapis verdi ardından bu ceza ertelendi.
Edinilen bilgiye göre, 5 yıl önce Ocak ayında snowboard yapmak için Uludağ’a giden 20 yaşındaki Ümit Özgen, çöken siste yolunu kaybetti. Sığındığı kulübede yardım beklemeye başlayan üniversite öğrencisinin ümidi her geçen saat tükendi. Cep telefonundan “Acil helikopter, donuyorum, bir ışık gördüm” şeklinde mesaj atan genç, 14 saat sonra gelen arama kurtarma ekipleri tarafından bulundu. Baygın halde hastaneye kaldırılmak istenen Özgen, yolda hayatını kaybetti.
Acılı ailenin müracaatı üzerine başlatılan soruşturma kapsamında arama kurtarma timinde görevli N.O. H.Y., G.K., A.D., S.K., E.B., U.Z., hakkında, 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde, dava açıldı. 5 yıldır süren yargılama sonunda mahkeme kararını açıkladı. 7 tutuksuz sanığa “taksirle ölüme sebep olmak” suçundan önce 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı.Daha sonra sanıkların duruşmadaki iyi hali ve sabıkasız oluşları göz önünde bulundurularak cezaları 1’er yıl 8’er aya indirilip, ertelendi.
(İHA)