BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,93
ALTIN 2.434,45
HABER /  GÜNCEL

Ankara'da 680 dükkan küle döndü

Ankara'nın Altındağ ilçesi esnafı perişan oldu. 680 dükkanın bulunduğu koca çarşı böyle cayır cayır yandı.

Abone ol

Ankara'nın merkez Altındağ ilçesinde 680 dükkanın bulunduğu bir çarşıda çıkan yangın söndürüldü. Yangında dükkanlar ile içindeki ürünler kullanılamaz hale geldi.

YANGIN 5 SAATTE SÖNDÜRÜLDÜ
Altındağ Belediyesi Yunus Emre Halk Çarşısı'nda henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin yaklaşık 5 saat süren çalışması sonucu söndürüldü.

Altındağ ilçesinde 680 dükkanın bulunduğu Yunus Emre Halk Çarşısı'nda gece geç saatlerde henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Alevler kısa sürede tüm çarşıyı sardı. Alevleri gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi ve ambulans sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, çatının çökmesi ve zaman zaman meydana gelen küçük çaplı patlamalar nedeniyle yangına müdahalede güçlük çekti.yangin.jpg

İKİ İTFAİYE ERİ YARALANDI
Yangın itfaiye ekiplerinin saatler süren çalışmaları sonucu söndürüldü. Çok sayıda dükkanın kullanılamaz hale geldiği yangında 2 itfaiye eri yaralandı.

52 ARAÇ VE 126 PERSONEL İLE MÜDAHALE EDİLDİ
Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Nöbetçi Müdürü Mustafa Irmak, AA muhabirine, ''Yangına 52 araç ve 126 personelle müdahale ettik. Yangın söndürüldü ancak çarşı kullanılamaz durumda'' dedi.

BORÇLAR ERTELENMELİ
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Yunus Emre Halk Çarşısı'nda çıkan yangına ilişkin, ''Yangında zarar gören esnafın borçları acilen ertelenmeli'' dedi.

Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, Ankara'nın Altındağ Belediyesi Yunus Emre Halk Çarşısı'nda çıkan yangında işyerleri yanan esnaf ve sanatkarların acilen yaralarının sarılması gerektiğini ifade etti. 

Yunus Emre Çarşısı'nın çıkan yangında büyük hasar aldığına dikkati çeken Palandöken, ''Ankara'nın köklü çarşılarından Yunus Emre Çarşısı'nda 680 iş yeri adeta yerle bir olmuş durumda. Yangında işyerini kaybeden esnafın borçları acilen ertelenmeli'' değerlendirmesinde bulundu.