BIST 9.814
DOLAR 32,51
EURO 34,91
ALTIN 2.432,30
GÜNCEL

657'ye göre memurların aylıksız izin hakları nelerdir?

657 sayılı devlet memurları kanununda ücretsiz izin hakları nelerdir? Sosyal Güvenlik Uzmanı Şevket Tezel memur aylıksız izin yönetmeliğini anlattı.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Şevket Tezel, memurların aylıksız izin hakları konusunda şu bilgileri verdi:



‘Memurların aylıksız izin hakları 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 108. maddesinde düzenlenmiştir. Buna göre memurların aylıksız izin haklarını 4 kategoride değerlendirebiliriz.



İlki; en az 5 yıl hizmet süresini tamamlamış memurlara en fazla iki defa kullanmak kaydıyla toplam 12 aya kadar aylıksız izin verilebilir. İkinci olarak; ağır bir kaza geçirmiş veya uzun süreli bir hastalığa yakalanmış eş, çocuk, kardeş, anne ve babalardan dolayı ücretli refakat izni almış olan memurların, maksimum 6 aylık olan bu refakat izninden sonra olmak üzere en fazla 18 aya kadar aylıksız izin verilebilir. üçüncü olarak; doğum yapan memurlara doğum sonrası aylıklı izin ve tam aylıklı, yarı süreli çalışma hakkını kullandıktan sonra başlamak üzere 24 aya kadar aylıksız izin verilebilir. 



Keza doğum yapan gibi en fazla 3 yaşını doldurmuş çocuğu evlatlık edinen memura da yine 24 aya kadar aylıksız izin hakkı verilebilir.



Son olarak yurt dışında burs kazanmış, yurt dışında uluslar arası bir kuruluşta görev almış veya Türkiye’deki bir kamu kurumundan yurt dışına sürekli veya geçiçi bir görevle gönderilmiş memurların, memur olan eşlerine aylıksız izin verilebilir.’

Sitene Ekle
Etiketler