BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,06
HABER /  GÜNCEL

60 kız daha kaçırdılar! Köy ayağa kalktı

Nijerya'nın Borno eyaletinde bir köyü Boko haram militanları en az 30 kişiyi öldürdü ve yaklaşık 60 kız çocuğunu da kaçırdı.

Abone ol

Devlete ait NTA TV kanalı, Boko Haram militanı olduğu sanılan silahlı kişilerin Damboa bölgesindeki Kummabza köyüne saldırı düzenlediğini duyurdu. Televizyona bilgi veren yerel kaynaklar, evleri ateşe veren ve halkın üzerine ateş açan saldırganların 3 ila 12 yaşlarında yaklaşık 60 kız çocuğunu da kaçırdığını söyledi.

Adı, yerel dilde "Batılı tarzda eğitim yasaktır" anlamına gelen Boko Haram, 160 milyon nüfusuyla Afrika'nın en büyük ülkesi olan Nijerya'da faaliyette bulunuyor.

Liderleri Muhammed Yusuf'un gözaltındayken ölmesinin ardından 2009'da kitlesel şiddet eylemleri düzenlemeye başlayan örgüt üyeleri, 14 Nisan'da da Chibok kentindeki bir okuldan 200'den fazla kız öğrenciyi kaçırmıştı. Kız öğrencilerden sadece 54'ü geri dönmüş, diğerlerinin akıbeti belirlenememişti.

Örgüt lideri Ebubekir Şekau, kısa bir süre önce internetten yayınladığı görüntülerde kız öğrencilerin Boko Haram militanları tarafından kaçırıldığını ve hapishanelerde bulunan militanlarla takas edileceklerini açıklamıştı.