BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

6 yaşındaki çocukla evlenilir dedi olay oldu

6 yaşındaki bir çocukların evlenebileceğini söyleyen Nurettin Yıldız'a tepkiler bitmek bilmiyor. Nurettin Yıldız'a en son tepki CHP'li vekilden geldi.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

Nurettin Yıldız'a en sert tepkilerden biri CHP'li İhsan Özkes'ten geldi, Özkes, "6-7 yaşındaki çocuk evlenebilir demek sapkınlıktır" dedi.

Dinde böyle bir şey olmadığını söyleyen Özkes, insanlığın kabul edemeyeceği bir şeyi dinin kabul etmeyeceğini söyledi. "Her ne kadar milletvekili olsam da aynı zamanda hadis uzmanıyım diyen vekil, "peygamberimizi bu işlere alet etmesinler" dedi.

İNSANLIĞIN KABUL ETMEYECEĞİ ŞEY DİNDE YOK


Dinde böyle bir şey yok. İnsanlığın kabul edemeyeceği bir şey dinde yok. Dinin olmazsa olması, insanlığı ayakta tutmaktır. 6 yaşındaki bir çocuktan bir sabiden bahsediyoruz, onlar namaz kılmakla, oruç tutmakla bile mükellef değil. Din o yaştaki çocuğu muhatap almıyor bir defa, olgunlaşmamış görüyor. Dinin muhatap alması için kişinin buluğ çağına girmiş olması gerekiyor, o yaştaki çocukta dinen sorumluluk yok. dinin sorumluluk vermediği bir çocuğa evlenme sorumluluğunu nasıl verrirsiniz. Evlilik dine göre çok önemli bir kurumdur. 6-7 yaşındaki bir çocuk için evlilikten bahsetmek tamamen saçmalık, tamamen sapkınlık.

Özkes, "son zamanlarda bu tür açıklamaların artmasını neye bağlıyorsunuz" sorusuna şu şekilde yanıt verdi:

HAYVAN BİLE KABUL ETMEZ

Gündem değiştirmeye mi çalışıyorlar, yeni bir din mi oluşturuyorlar anlamıyorum ki. 1400 yıllık İslam tarihinde böyle "6-7 yaşında evlenilir" diye hiçbir fetva yok, görüş yok. Zaten kabul görmez, hayvan desen hayvan kabul etmez böyle bir şeyi, hayvana hakaret olur. Bir insan böyle bir şeyi düşünür, böyle bir şey yok.

SAPKINLIKTAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL 

Hele ki, İslam gibi yüce, en son, en mükemmel bir dine inandığını söyleyen bir insanın, 6-7 yaşındaki bir çocuğun evlenmesini dile getirmesi bence sapkınlıktan başka bir şey değildir.

Ben, her ne kadar milletvekiliysem de hadis konusunda uzmanım. Riyaz'üs Salihin diye 6 ciltilik bir tercüme ve şerh kitabım var. Hadislerde böyle bir şey yok, peygamberimizi böyle şeylere alet etmesinler lütfen.