BIST 8.976
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.283,62
HABER /  GÜNCEL

6 yaşında çocukla evlenilebilir sözüne suç duyurusu

CHP'li Aylin Nazlıaka "6 yaşındaki çocukla evlenilebilinir" dediği gerekçesiyle yazar Nurettin Yıldız hakkında suç duyurusunda bulundu.

Abone ol

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, bazı milletvekilleri ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte “6 yaşındaki çocukla evlenilebilinir” dediği gerekçesiyle yazar Nurettin Yıldız hakkında saat 11.30’da Ankara Adliyesi’nde suç duyurusunda bulundu.

CHP'Lİ VEKİL: SAPKIN VE KARANLIK ZİHNİYET

Adliye önünden çekilen fotoğrafını Twitter hesabından paylaşan Nazlıaka, "Sapkın ve karanlık zihniyetle mücadele edeceğiz. Suç duyurusu dilekçelerimizi Savcılığa verdik." diye yazdı

MUHAFAZAKAR OTORİTER GİRİŞİMLER

CHP Ankara milletvekili Aylin Nazlıaka, adliye önünde yaptığı açıklamada son 4 yıl içerisinde resmi kayıtlara geçen çocuk gelin sayısı 181 bin olduğunu aktardı. Nazlıaka, “Bu rakamlara sadece resmi kayıtlara geçen çocuk gelinleri yansıtıyor. Gerçekte bunun çok daha fazla olduğunu hepimiz biliyoruz. TÜİK verilerine göre, 2011 yılına göre 10 bin 874 çocuk gelin varken 2012’de bu rakam 12 bin 130’a yükselmiştir. Yine TÜİK verilerine göre, Türkiye’de 2013 yılında 1 milyon 283 bin 62 bebek doğdu. Bu bebeklerin 326’sı 14 ila 15 yaşlarındaki kız çocukları dünyaya getirirken, 15 ile 17 yaşları arasındaki kız çocukları 20 bin 374 doğum gerçekleşti” dedi.

yildiz.20150112141131.jpg
Nurettin Yıldız


Türkiye’de insan hakları ihlalinden en fazla zarar gören kesin kadınlar ve çocuklar olduğunu söyleyen Nazlıaka, “Bu dönemde muhafazakar otoriter girişimler ‘hamile kadınların sokakta dolaşması doğru değildir’ gibi cümlelerle üremektedir. Yine bu muhafazakar otoriter girişimlerin,’ kadınlar çalışmasın’, ‘kadın spikerler ekranda görünmesin’, ‘6 yaşında çocukla evlenilebilir’ gibi cümleler kuran Nurettin Yıldızlar’a ihtiyacı vardır. Çünkü bu kişiler sapkın zihniyetlerini dini kullanarak topluma dayatmaya çalışmaktadır” şeklinde konuştu. Nurettin Yıldız hakkında bireysel suç duyurusunda bulunacaklarını aktaran Nazlıaka, şöyle devam etti:
“Sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle, vatandaşlarımızla birlikte hepimiz bireysel olarak Nurettin Yıldız hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Hazırlamış olduğumuz dilekçeleri savcıya sunacağız. Bu yapılan açıklamalar bizzat suç işlemeye tahrik yani TCK 214 ve kanunlara uymamaya tahrik TCK 217 ‘e yönelik olaraktır.”

AÇIKCA ÇOCUK TECAVÜZÜNE TEŞVİKTİR

CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter ise başkanı olduğu vakıf başkanlığından alınması gerektiğini söyleyerek, “Nurettin Yıldız adı verilen şahsın ne yazık ki bir vakfın başkanıdır. Ben öncelikle bu vakfın o kişiyi başkanlıktan arz etmesini talep ediyorum. Bu kişinin yapmış olduğu açıklama açıkça çocuk tecavüzüne teşviktir. Bunun başka bir anlamı yoktur. 6 yaşındaki bir çocukla evlenemezsiniz. Ancak 6 yaşındaki çocuğa tecavüz edersiniz. O neden bu çok vahim bir açıklamadır. Sapkın zihniyetlere bu toplumun bütün ahlaklı insanlarının dur demesi ve çocuk örgütlerinin de bu konuda olaya sahip çıkmasını talep ediyorum” dedi.

YILDIZ: BÜLUĞ ÇAĞINDAN ÖNCE DE EVLENEBİLİR

Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nureddin Yıldız, açıklamasında şunları söylemişti:

"Evlilikle ilgili İslamın yaş haddi yoktur. Bu ne demek? Büluğ çağından önce de bir çocuk evlenebilir. Çocuklar arası nikahta yapılabilr. Büyük küçük nikahı da yapılabilir. Mesela 7 yaşında bir kız çococuğu 25 yaşında bir erkek, veya 7 yaşında erkek 25 yaşında bir kız evlenebilirler mi? Nikahlanabilirler mi diyelim. Nikah evlilikten daha hassas bir ifade. Evet nikahlanmasında sakınca yoktur. Bütün mezheplere göre Kur'ana iman eden bütün müslümanlara göre evlilik için bir yaş söz konusu değildir. 10 yaşında 7 yaşında 6 yaşında 78 yaşında yaşıyorsa 135 yaşında bir insan evlenmeye adaydır. Ne küçük yaşta olduğu için ne büyük yaşta olduğu için nikaha engel bir durum yoktur. Eğer reşitse kendisi evlenir, reşit değilse velisi tarafından evlendirilebilir."