BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,75
ALTIN 2.488,67
HABER /  GÜNCEL

6 saatlik MGK sonrası flaş PYD mesajı

Milli Güvenlik Kurulu, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı. 6 saat süren toplantı sona erdi. Toplantı sonrası yazılı açıklama yapıldı.

Abone ol

Milli Güvenlik Kurulu toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında bir araya geldi. Yaklaşık 6 saat süren toplantı sonrası yayımlanan bildiride ABD'nin PYD-YPG terör örgütüne verdiği silahlar hatırlatıldı, silah ve mühimmatın PKK terör örgütünün eline geçtiği kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında Beştepe’de yapılan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sonrası yapılan açıklamada " PYD'ye verilen silahlar PKK'nın elinde geçiyor. Suriye ve Irak'tan gelen tehdide gereği yapılacak. Kuzey Irak'ta referandum kararı vahim bir hata." denildi.

MGK bildirisinde ayrıca şu açıklamalar yapıldı:

"Bazı müttefik ülkelerin PYD-YPG terör örgütüne verdiği silah ve mühimmatın PKK terör örgütünde ele geçiriliyor olması, Türkiye'nin, bunların farklı isimler altında gözükse de aslında aynı örgüt olduğu konusunda ısrarla ortaya koyduğu ikaz ve itirazındaki haklılığını bir kez daha teyit etmiştir.

TERÖR ÖRGÜTLERİ İLE MÜCADELE

Güney sınırlarımıza yönelik Suriye ve Irak'tan kaynaklanan bir tehdidin tespiti ile taciz ve saldırı vuku bulması halinde, uluslararası hukuk çerçevesinde gereğinin yapılmaya devam edileceği, Türkiye'nin sınırları boyunca bir terör devleti kurulmasına asla izin vermeyeceği, PKK/PYD-YPG terör örgütlerinin, diğer bir terör örgütü DEAŞ ile mücadelesi ileri sürülerek meşrulaştırılamayacağı bir kez daha vurgulanmıştır.

FETÖ/PYD, PKK/PYD-YPG, DEAŞ başta olmak üzere tüm terör örgütleriyle mücadele kapsamında yurt bütününde uygulanan olağanüstü hal değerlendirilmiş; demokrasimizin, hukuk devleti ilkesinin ve vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerinin korunmasına yönelik tedbirlerin devamlılığını sağlamak üzere, olağanüstü halin uzatılması tavsiyesinde bulunulması kararlaştırılmıştır.

"VAHİM BİR HATA"

Irak Kuzeyi Bölgesel yönetiminin aldığı referandum kararının, hukuken ve fiilen uygulanamayacağı, bu teşebbüsün vahim bir hata olduğu ve istenmeyen sonuçlar doğuracağı belirtilmiştir. Irak'ın toprak bütünlüğünün ve siyasi birliğinin muhafaza edilmesinin bölgede kalıcı istikrar, barış, güvenlik ve refah tesis edilebilmesine bağlı olduğu değerlendirilmiştir.

Eli kanlı terör örgütü ve uzantılarının, siyasi parti temsilcileri başta olmak üzere sivillere ve masum insanlara yöneli̇k suikastleri de örgütün tek amacının kendisinden olmayan herkesi yok etmek olduğunu açıkça gözler önüne sermiştir.

MUSUL’UN DEAŞ’TAN KURTARILMASI

Musul’un DEAŞ’tan kurtarılması memnuniyetle karşılanmış, şehrin yeniden imarı için, Türkiye’nin uluslararası toplumla birlikte her türlü sorumluluğu üstlenmeye hazır olduğu ifade edilmiştir. Ayrıca, Irak’taki Türkmen varlığının ve haklarının korunmasının yakından takip edilmekte olduğu belirtilmiştir.

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ 

İsviçre’deki Kıbrıs konferansı ve sonuçları değerlendirilmiş; ayrıca doğu Akdeniz’de, doğal kaynaklar üzerindeki asli haklarımız çerçevesinde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Türkiye’nin hak ve menfaatlerinin korunması konusundaki kararlılığımız vurgulanmıştır."