BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,95
ALTIN 2.439,00
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

6 milyon öğrenciye kuru üzüm

Türkiye'de 6 milyondan fazla öğrenciye bundan sonra sütün yanında kuru üzüm de dağıtılacak.

Abone ol
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü projeyle Türkiye genelinde yaklaşık 6 milyon öğrenciye kuru üzüm dağıtılacak. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı bu projenin maliyeti ise 7 milyon lirayı buluyor. 

"İşin Sırrı Üzümde" sloganıyla başlayan projenin tanıtımı Pursaklar Saray İlköğretim Okulunda yapıldı. Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı'nın da katıldığı törende, öğrencilere 25 gramlık paketlerde kuru üzüm dağıtıldı. TRT'nin sevilen çizgi film karekteri Rafadan Tayfa ekibinin de dahil olduğu projede, üzümlerin ilk kademe okullarda yaklaşık 6 milyon öğrenciye ulaşması hedefleniyor.

45.20150527010125.jpg

ÜZÜMLER FINTIK VE CEVİZ İLE TAKVİYE EDİLECEK
 
Programda konuşan Milli Eğitim Bakanı Avcı, programı hayata geçirmekten duydukları memnuniyeti ifade ederek, "Program, önümüzdeki yıl ülkemizde yetişen fındık, ceviz gibi takviyelerle sürecek. 6 milyonu aşkın çocuğumuz yararlanacak. Şimdiden hayırlı, uğurlu olsun, şifa olsun" dedi.  
 
"KADEMELİ OLARAK DEVAM EDECEK" 
 
Daha sonra 2. sınıfları gezen Bakan Avcı, öğrencilere üzüm dağıttı ve onlarla kuru üzüm yedi. Avcı, 'Üçüncü sınıfa geçtiğiniz zaman bunların içinde aynı zamanda fındık ve ceviz de olacak. Beraber daha da güzel olur. İnşallah yetiştirebilirsek gelecek sene aynı zamanda çekirdekli siyah üzüm de dağıtmak istiyoruz. Çünkü o çekirdeklerin antioksidan etkisi var. Onlarla karıştırarak böylece daha zengin paketlerimiz olacak. Bu sene böyle başladık. Kademeli olarak devam edecek. İnşallah gelecek yıl fındıkla cevizle devam edeceğiz. Böylece abur cubur yemeyeceğiz" diye konuştu.

bakan.20150527010251.jpg

VELİLERDEN İZİN KAĞIDI ALINACAK 
 
Diyabet hastası çocuklarla ilgili bir soru üzerine Avcı, "Onlarla ilgili velilerden izin kağıdı alıyoruz. Alamayacak çocuklarımızı biliyoruz, onlara vermiyoruz" dedi.
 
Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş de öğrencilerin abur cuburla değil sağlıklı gıdalarla beslenmesini istediklerini belirterek, obeziteyle mücadelede artık sağlıklı beslenmeyi öne çıkaracaklarını dile getirdi.
 
Program sonrası Avcı, öğretmenlerle bir araya gelerek, sohbet etti.
 
Programa, MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, Müsteşar Yardımcıları Muhterem Kurt ile Yusuf Büyük de katıldı. Bu yıl hayata geçirilen proje kapsamında okullarda, salı ve perşembe günleri 25 gramlık paketler halinde kuru üzüm dağıtılacak.