BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.325,62
HABER /  GÜNCEL

6 Ekim resmi tatil mi yarın okullar açık mı?

6 Ekim resmi tatil mi yarın yani perşembe günü okullar açık mı sorusunun cevabı için gözler MEB'de. yarın 6 Ekim İstanbul'un kurtuluşu peki yarın okular tatil mi, çalışanlara resmi tatil mi?

Abone ol

6 Ekim resmi tatil mi sorusunun cevabını için gözler MEB'de. Yarın yani 6 Ekim Perşembe okullar tatil mi MEB resmi açıklaması. 6 Ekim İstanbul'un Kurtuluşu olarak kutlanıyor. Peki 6 Ekim'de tatil olan okullar bu sene de tatil olacak mı, hangi okullar perşembe günü tatil yapacak? Geçen sene 6 Ekim'i tatil yapmayan MEB'in bu seneki kararı merak konusu. MEB'in tatil kararı açıklanır açıklanmaz haberimizde olacak.

6 EKİM OKULLAR TATİL Mİ MEB AÇIKLAMASI

Milli Eğitim Bakanlığından henüz resmi bir açıklama gelmemesine karşısın İstanbul'un Kurtuluşu 6 Ekim okulların tatil olmaması bekleniyor. Geçen senede tatil olmayan 6 Ekim ile ilgili MEB'den resmi bir açıklama gelir gelmez haberimizden takip edebilirsiniz.

İSTANBUL'UN KURTULUŞU

24 Temmuz 1923 tarihinde Lozan Barış Antlaşması'ndan sonra, 23 Ağustos 1923'ten itibaren İtilaf kuvvetleri İstanbul'dan ayrılmaya başladı. Son İtilaf birliği ise 4 Ekim 1923 günü Dolmabahçe Sarayı önünde düzenlenen bir törenle Türk bayrağını selamlayarak şehri terk etti.

6 Ekim 1923'te ise Şükrü Naili Paşa komutasındaki 3. Kolordu İstanbul'a girdi[Not 1] ve işgal resmen sonlandı. İşgal 4 yıl 10 ay 23 gün sürdü. Her yılın 6 Ekim'i böylece İstanbul'un kurtuluş günü olarak belirlendi ve kutlanmaya başlandı