BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,83
ALTIN 2.414,75
HABER /  GÜNCEL

6 çocuğuyla PKK'ya meydan okudu

Dağa çıkan oğlunu kurtarmak isteyen anne Tunceli'de üniversite okuyan 6 çocuğuyla birlikte açlık grevine başladı.

Abone ol
Tunceli'de yaşayan 9 çocuk annesi F.U, PKK'ya katılan oğlı F'nin geri dönmesi için tamamı üniversiteli olan 6 çocuğuyla birlikte, Seyit Rıza Heykeli önünde süresiz açlık grevi başlattı.
 
Van 100'üncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi 3'üncü sınıfta okurken PKK'nın dağ kadrosuna katılan 19 yaşındaki F.U'nun
geri dönmesini isteyen F. U. zor şartlara rağmen çocuklarının tamamının üniversite okuttuğunu söyledi.
 
U. oğlu F'nin 1 Aralık 2014 tarihinde ortadan kaybolduğunu, onu aramak için kardeşi M. ile birlikte Van'a gittiklerini ve burada oğlunun PKK'nın dağ kadrosuna katıldığını öğrendiklerini anlattı.
 
Van ve Diyarbakır'da HDP yetkilileri ile görüşen F.U ve oğlu M.U, HDP'lilerin kendilerine, "Erbil'e gidin orda F. ile görüşeceksiniz" dediklerini, Erbil'e verilen adrese gittiklerini ancak adresin boş çıktığını kaydetti.
 
Diyaliz hastası olan ve her hafta diyaliz makinesine bağlanan F.U, PKK saflarına katılan oğlu F'nin dönmesi için hepsi de üniversite öğrencisi olan çocuklarıyla birlikte Seyit Rıza Meydanı'nda süresiz açlık grevi başlattı.
 
Ellerinde, 'Oğlumu ve kardeşimi istiyorum' dövizleri ile açlık grevine giren F.U  "Oğlum gelmeyinceye kadar bu grevi bitirmeyeceğiz, ben oğlumu geri istiyorum, sesimi duy oğlum, geri gel" dedi.
 
Türkiye'deki çeşitli üniversitelerde okuyan kardeşler de, PKK'ya katılan kardeşleri F'nin geri dönene kadar kesinlikle okullarına dönmeyeceklerini, anne ve ağabeyleriyle birlikte açlık grevine devam etmeye kararlı olduklarını dile getirdi.