BIST 9.125
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,57
HABER /  GÜNCEL

6 aydır evini soyan hırsız tanıdık çıktı

ADANA’da bir kişi, 6 aydır evinden hırsızlık yapan kapıcıyı duvar saatine yerleştirdiği gizli kamerayla tespit ederek polise yakalattı.

Abone ol

Adana'da altı aydır evini soyan hırsızı dedektif gibi yakalatan ev sahibi, soyguncuyu görünce şaşkınlığı bir kat daha arttı.

Adana Çukurova ilçesi, Beyazevler Mahallesi, 80062 Sokak Çamlık Apartmanı A Blok 3. kattaki dairede, 6 ay önce Alpay Tan’ın evinde bazı eşyaları kaybolmaya başladı.

Ancak Tan çocuklarının kaybettiğini düşünerek önemsemedi. Bir süre sonra yine bir altın takıları kaybolunca küçük çocuğunun balkondan aşağı atmış olabileceğini düşündü.

Tan, birkaç gün sonra yine evindeki altın takıların kaybolmaya başlamasıyla şüphelenmeye başladı. Kapılarda ve pencerelerde zorlama olmadığı için buna bir anlam veremeyen ev sahibi, son olayda çocuğu tarafından açılması imkansız olan salon bölümündeki vitrin çekmecesinden üç adet cep telefonunun çalınmasından sonra evinden hırsızlık yapıldığına kanaat getirdi.

DUVAR SAATİNE KAMERA

Olayı aydınlatmak isteyen Alpay Tan, duvar saatinin 2 rakamının üzerine bir delik açarak buraya gizli kamera yerleştirdi. Tan, gizli kamera görüntülerini izlediğinde şapkalı bir kişinin, kapıyı kilit ile açarak içeri girip daha sonra da evden hırsızlık yaparak ayrıldığını belirledi. Tan, görüntüyü incelediğinde hırsızın apartmanda kapıcı olarak görev yapan Emre A. olduğunu belirledi. Tan, polise giderek 6 ay içinde evinde 1, altın nazar boncuklu bulunan kolye, 1, 2 yıldız 2 kalp şekilleri olan yeşil altın kolye, 1 ucunda yonca şekli bulunan kolye, yatak odasında takı kutusu içerisinde bulunan 2 altın alyans yüzük, 1 tektaş pırlanta yüzük, 1 yeşil altın yüzük ve 3 çift yeşil altın küpe, 8 cep telefonunun kapıcı tarafından evinin anahtarının yedeği yapılarak içeri girip çalındığı ihbarında bulundu.

Gizli kamera görüntülerini inceleyen polis, kapıcı Emre A.’yı gözaltına alıp emniyete getirdi. Alpay Tan, 15 bin lira zararının olduğunu söyleyerek şahıstan şikayetçi oldu.

ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Ev sahibi Alpay Tan, evinden 6 aydır hırsızlık olduğunu, önce çocukların değerli eşyaları aşağı attığını düşündüğünü ancak daha sonra çocukların ulaşamayacağı yerlerden de takıların kaybolduğunu belirterek, "Hırsızdan şüphelendim ancak kapıda ve diğer yerlerde zorlanma olmadığı için buna da önce ihtimal vermedim. Bu olayı çözmek için duvar saatinin içine gizli kamera yerleştirmek aklıma geldi. Bunu yapınca hırsızın apartmanın kapıcısı olduğu ortaya çıktı. Benim evimin anahtarının yedeğini yaptırmış. 6 aydır biz evde yokken eve girip hırsızlık yapıyormuş. Onun olduğunu görünce çok şaşırdım ve şok oldum" dedi.

Emniyetteki ifadesinin alınmasından sonra adliyeye sevk edilen kapıcı Emre A., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.