BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,73
ALTIN 2.491,02
MEDYA

6-8 Ekim olaylarında ne olmuştu?​ Demirtaş ve HDP ne demişti?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Selahattin Demirtaş’ı eleştirerek '53 Kürt kardeşimizin kanı Demirtaş’ın ellerine bulanmıştır' dedi. Demirtaş ise Erdoğan’ın sözlerine '53 kişinin katledilmesi sözde talimatımı paylaşırsan cumhurbaşkanlığı adaylığından çekileceğim' şeklinde cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ı Kobani olayları ile ilgili eleştirerek “53 Kürt kardeşimizin kanı Demirtaş’ın ellerinde bulanmıştır” dedi. Selahattin Demirtaş da “53 kişinin katledilmesi sözde talimatımı paylaşırsan söz veriyorum senin lehine cumhurbaşkanlığı adaylığından çekileceğim” açıklamasını yaptı. O dönemde neler yaşandı, 53 kişi neden hayatını kaybetti? CNN Türk bugünlerde çok konuşulan 6-8 Ekim olaylarına ilişkin dosya hazırladı. İşte o dönemde yaşanan olaylar:

2014’ün yaz aylarında DEAŞ, Suriye topraklarında adım adım ilerliyor ve koalisyon güçleri de terör örgütü DEAŞ’a karşı mücadele ediyordu. Terör örgütü DEAŞ’ın hedefinde Kobani, diğer adıyla da Ayn Al Arab vardı. Türkiye sınırına yakın bir mesafede bulunan Kobani yaklaşık 54 bin nüfuslu, çoğunlukla Kürt, Arap ve Türkmenlerin yaşadığı bir kent.

Terör örgütü DEAŞ 2014 yılının haziran ayında üç koldan bombalı araçlarla Kobani’ye saldırı düzenledi. Saldırılar haftalarca devam ederken bir başka terör örgütü PKK’nın Suriye’deki kolu YPG de Kobani’yi ele geçirmeyi hedefliyordu.

Söz konusu saldırılar devam ederken HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın da aralarında bulunduğu bir heyet Kobani’ye gitti.

Sitene Ekle