BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 35,01
ALTIN 2.428,04
HABER /  GÜNCEL

50.000 YTL’ye 23 terörist

Asker, son PKK operasyonunda ilginç bir yöntem kullandı! 23 terörist için devletin kasasından 50 bin YTL ödendi.

Abone ol

Asker ilk kez bir terörist grubun yerini belirlemek için 50 bin YTL ödedi. Devletin kasasından ödenen bu parayla terörist grubun yeri öğrenildi ve baskın yapıldı!

Bugün gazetesinden Emin Pazarcı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yürütülen PKK operasyonlarını yazdı. Pazarcı'nın, yürütülen operasyonlarda kullanılan yöntemlerle ilgili önemli bir ayrıntı gözünden kaçmamış!

"Askere yattığı yerde bilgi geliyor!"
Son günlerde, askere yattığı yerde bilgi geliyor. Önce, terör örgütü yöneticilerinin yerleri belinleniyor. Ardından, sadece o bölgeye yönelik olarak nokta operasyonları düzenleniyor. Arazi arama tarama çalışmaları ise çatışma sona erdikten sonra örgütün zayiatını belirlemek için yapılıyor. Peki, askere yattığı yerde bilgi nasıl geliyor?

Muhbir satın alındı!
Para’nın gücüyle! Örgütün Şırnak Bölge Sorumlusu Sabri kod adlı Fethi Şarlatan, 22 terörist ile birlikte bu yolla ele geçirildi. Yapılan operasyon, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne sadece 50.000 YTL’ye mal oldu. Muhbire önce bir miktar avans verildi. Operasyonun ardından da paranın kalan bölümü ödendi. 50.000 YTL ile Fethi Şarlatan’ın yanı sıra Jirki kod adlı Cebbar Özdemir’in de aralarında bulunduğu tam 23 terörist etkisiz hale getirildi. Örgütün daha önceki bölge sorumlusu Kurtay kod adlı Abdülkerim Ertaş da bu yolla ele getirilmişti.

Silahlı Kuvvetler, son günlerde hem teknik imkanları hem parayı son derece iyi kullanıyor...

Kendi istihbaratını kendisi üretiyor. Örgütle ilgili sağlam bilgiler getirenlere de geciktirilmeden ödemeleri yapılıyor. Ödemeler, 30.000 YTL ile 50.000 YTL arasında değişiyor. Rütbesine göre, bölgedeki her komutanın belli bir ödeme yetkisi var. Bu harcama miktarları NATO standartlarına göre belirleniyor. “Bilgiyi ver, parayı al” sistemi son derece etkili oluyor!