BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

500 milyon insan tedirgin Marriott açıklama yaptı

Türkiye'de de otelleri bulunan uluslararası otel zinciri Marriott, skandallarla başa çıkmaya çalışıyor. Kurum otellerinde kalan 500 milyon kişinin kişisel bilgilerinin çalındığını açıkladı.

Abone ol

Uluslararası otel zinciri Marriott'ten yapılan açıklama 500 milyon kişiyi panikletti. Yazılı açıklama yapan şirket daha önce otellerinde kalan 500 milyon kişinin kişisel bilgilerinin çalındığını açıkladı.

Siber saldırı sonucu sistemlerinde bulunan yüz milyonlarca kişinin doğum tarihi, pasaport numaraları, email adresleri ve telefon numaraları gibi kişisel bilgilerinin çalındığı bilgisini paylaştı.

Euronews'te yer alan habere göre dünyanın en büyük otel zinciri olarak bilinen Marriott'ta eylül ayında  siber saldırıların olduğu ve yapılan incelemede 2014 yılından itibaren konaklamış olan müşterilerinin kişisel bilgilerinin kopyalanarak çalındığı ortaya çıktı.

Marriott Otelleri Grubu Başkanı Arne Sorenson, bazı kişilerin kredi kartları bilgilerinin de çalındığını açıkladı. Müşterilerin bu konudaki sorularına cevap vermek için özel bir websitesi kurulduğu duyuruldu.