BIST 9.059
DOLAR 32,33
EURO 35,06
ALTIN 2.300,51
HABER /  DÜNYA

500 kişilik komando birliği Afrin yolunda!

Türkmen Komutan Seyf Ebubekir liderliğindeki Sultan Murad Kolordusu’nun Hamza Tümeni, 120 günlük özel eğitimini tamamlayan 500 kişilik komando birliğini Zeytin Dalı Harekatı’na katılmak üzere Afrin’e gönderdi.

Abone ol

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye’nin Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı’na Türkmen askerlerinden destek geldi. Türkmen Komutan Seyf Ebubekir liderliğindeki 500 kişilik komando birliği, Zeytin Dalı Harekatı’na katılmak üzere Afrin’e gönderildi.

120 gün süren zorlu eğitimi geçmeyi başaran komandolar Afrin’i özgürleştirmek için Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ve Türk Silahlı Kuvvetli ile omuz omuza mücadele edecek. 500 kişilik komando birliğinde neredeyse eşit miktarda Kürt, Arap ve Türkmen asker bulunuyor.

Suriyeli Türkmen ve ÖSO tarafında yer alan bir asker yaptığı açıklamada, “Allah hepinizi bu savaşta mübarek etsin. Bu hususta Allah’tan tek temennimiz ülkemizi ve topraklarımızı PYD/PKK unsurlarından temizlemektir. Bizim çocuklarımızın ve geleceğimizin, analarımızın ve bacılarımızın, toprağı, canı ve her şeyi bizlerden sorumludur kardeşlerim.