BIST 8.990
DOLAR 32,33
EURO 35,09
ALTIN 2.299,02
HABER /  GÜNCEL

50 bin sözleşmeli öğretmen KPSS'ye göre atanacak

Açığa alınan öğretmenlerin yeri sözleşmeli öğretmen formülüyle doldurulacak. Eylüle kadar 50 bin sözleşmeli öğretmen atanacak.

Abone ol

OHAL kapsamında alınması gereken tedbirlere ilişkin Kanun Hükmünde Kararnameyle Milli Eğitim Bakanlığının boş öğretmen norm kadrosu bulunan örgün ve yaygın eğitim kuramlarında sözleşmeli öğretmen istihdam edilebilecek.

Sözleşmeli öğretmen alımı, Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) puan sırasına konulmak kaydıyla yapılacak, her bir pozisyonun üç katına kadar aday arasından Bakanlık, sözlü sınav başarısına göre atama yapacak.

Sözleşmeli öğretmenliğe atanacakların başvuruları, sözlü sınava alınacakların belirlenmesi, sözlü sınav konuları, sözlü sınavın usul ve esasları, atanmaları Milli Eğitim Bakanlığınca yürürlüğe konulan yönetmelikle düzenlenecek.


4 YIL BAŞKA YERE ATANAMAYACAK
Atanan sözleşmeli öğretmenler dört yıl süreyle başka bir yere atanamayacak. Aile birliği mazeretine bağlı yer değiştirmelerde ise istihdam edilen öğretmenin eşi bu öğretmene tabi olacak. Sözleşmeli öğretmenler, aday öğretmenler için öngörülen adaylık sürecine tabi tutulacak. Sözleşmeli öğretmenler 4 yılını tamamladıkları taktirde, bulundukları yerdeki öğretmen kadrolarına atanacak ve aynı yerde en az iki yıl daha görev yapacak, bu kişiler hakkında adaylık hükümleri uygulanmayacak.