BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.504,32
HABER /  EKONOMİ

5 Yunan bankasının notu düştü

Moody's, Yunanistan'ın kamu borç krizinin etkilerinin finans durumlarını etkileyeceği gerekçesiyle bankaların kredi notlarını indirdi.

Abone ol

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Yunanistan'ın kamu borç krizinin etkilerinin finans durumlarını zayıflatacağı gerekçesiyle bu ülkenin 5 bankasının kredi notunu indirdi.

Moody's, National Bank of Greece, EFG Eurobank Ergasias, Alpha Bank, Piraeus Bank ve Emporiki Bank of Greece'in notlarına ilişkin görünümlerinin "negatif" olduğunu, ileride olası bir indirim daha olabileceğini açıkladı.

Açıklamada, "Ulusal seviyede mali dengesizlikleri gidermek için ek önlemler alınmasının uzun vadede olumlu etkisi olsa da, Yunanistan'ın mali güçlüklerinin kısa - orta vadede ekonomik büyüme üzerinde olumsuz yansıması olacak" denildi.

Moody's, Yunanistan'da resesyonun muhtemelen yüksek işsizliğe, düşük tüketici harcamalarına ve küçük ve orta büyüklükteki işletmelerde karlılığın düşmesine yol açabileceğini vurguladı.

Moody's, National Bank of Greece'in kredi notunu "A1"den "A2"ye, EFG Eurobank Ergasias'ın "A2/Prime-1"den "A3/Prime-2"ye, Alpha Bank'ın "A2/Prime-1"den "A3/Prime-2"ye, Piraeus Bank'ın "A2/Prime-1"den "Baa1/Prime-2"ye ve Emporiki Bank of Greece'in ise "A2/Prime-1"den "A3/Prime-2"ye indirdi.