BIST 9.058
DOLAR 32,32
EURO 35,11
ALTIN 2.291,56
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

5 yaşında 10 saat ormanda kaldı

Annesiyle fındık bahçesine gitti, ormana dalıp kayboldu... 5 yaşındaydı ve tam 10 saati bir başına ormanda geçirdi.

Abone ol

Sakarya'nın Karasu ilçesinde anneannesiyle geldikleri fındık bahçesinde kaybolan 5 yaşındaki çocuk, yaklaşık 10 saatlik aramanın ardından ormanda uyurken bulundu.

Kurudere beldesinde bulunan İbrikdere mevkisindeki fındık bahçesine anneannesi Hanife Kıroğlu ile giden Kaan Alemdar, oynarken saat 14.30 sıralarında gözden kayboldu.

Durumu fark eden Hanife Kıroğlu, çevredeki aramaları sonuç vermeyince, durumu çocuğun anne ve babası ile jandarmaya bildirdi. 

Jandarma ekipleri, Sakarya Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü (SAKUT), İstanbul'dan gelen AKUT ekibi ve vatandaşlar, küçük çocuğun kaybolduğu İbrikdere mevkisinde arama çalışması başlattı.

Kaan Alemdar, yaklaşık 10 saat süren arama çalışmalarının ardından, kaybolduğu fındık bahçesine 3 kilometre mesafedeki ormanlık alanda, Selçuk Uğurluoğlu tarafından, bir ağacının altında uyurken bulundu.

AKUT ekipleri, daha sonra küçük çocuğu, ailesinin Kurudere beldesindeki evine götürdü. Kaan Alemdar'ın anne ve babası, çocuklarını görünce gözyaşlarına hakim olamadı.

Eve gelen sağlık ekiplerince muayene edilen Kaan'ın, herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığı bildirildi.  

Küçük çocuğun babası İlhami Alemdar ile annesi Kader Alemdar, herkesin Kaan'ı bulmak için için seferber olduğunu belirterek, ''Herkesten Allah razı olsun'' dedi.

Mustafa Alemdar da torununun anneannesiyle birlikte fındık bahçesine geldiğini, traktörün üzerinde oyun oynarken gözden kaybolduğunu söyledi.

Kurudere Belediye Başkanı Mehmet Alemdar, bir çocuğun kaybolduğu ihbarını aldıklarını ifade ederek, ''Çocuk kayboldu dediler. Halk, herkes oradaydı. Jandarma, AKUT ve sivil savunma ekipleri oradaydı. Herkese sonsuz teşekkürler ederim'' diye konuştu.