BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.406,54
HABER /  GÜNCEL

5 altı çocukları aşılamaya devam

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, çocuk felcine ilişkin, “Bizim risk analizi bilim kurulumuzun yaptığı risk analizlerine göre değerlendirmel...

Abone ol

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, çocuk felcine ilişkin, “Bizim risk analizi bilim kurulumuzun yaptığı risk analizlerine göre değerlendirmeleri yapıyoruz. Dinamik bir şekilde ihtiyaç duyulan, risk görülen bölgelerde 5 yaş altı çocuklarımıza aşılıyoruz” dedi.
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Hacettepe Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirilen ‘Türkiye Çocukluk Çağı ve Şişmanlık Araştırması’ sonuçlarının açıklanacağı toplantıya katıldı.
Bakan Müezzinoğlu, toplantı sonrası gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Bir gazetecinin ‘Çocuk felci riski Türkiye’de nedir?’ sorusu üzerine Müezzinoğlu, “2013 sonbaharının sonunda Kasım, Aralık aylarında 17 ilde 2 tur olarak çocuk felci aşısı kampanyasını tamamladık. Geçtiğimiz Perşembe günü ayın 5’i itibari ile İstanbul’da 6 ilçemizde yine birinci periyot aşılamayı başlattık. Yanılmıyorsam 11’in de tamamlanmış olacak. Bizim risk analizi bilim kurulumuzun yaptığı risk analizlerine göre değerlendirmeleri yapıyoruz. Dinamik bir şekilde ihtiyaç duyulan, risk görülen bölgelerde 5 yaş altı çocuklarımıza aşılıyoruz” diye konuştu.
‘81 il de aşılama yapılacak mı?’ sorusuna ise Bakan Müezzinoğlu, “Bu anlamda risk değerlendirmesini bilim değerlendirme kurulu yapıyor. Bilim kurulumuzun değerlendirmesi şuanda İstanbul’da 6 ilçe de, onun dışında her hangi bir bölge de aşılama öngörüsü yok. Ama önümüzdeki aylarda böyle bir öngörü veya bir karar çıkarsa biz de ona uyarız. Aşı açısından bir yetersizlik söz konusu değil” şeklinde konuştu.
Bir gazetecinin ‘Çocuk felcine ilişkin kamu spotu olacak mı?’ sorusu üzerine Bakan Müezzinoğlu, “Bu konu için bir kamu spotu ihtiyacı yok. Netice de bu aileleri ve toplumu bilgilendirmeye veya paniğe götürecek herhangi bir pozisyon söz konusu değil” dedi.
(İHA)