BIST 9.492
DOLAR 32,49
EURO 34,76
ALTIN 2.488,75
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

4G geliyor!

Turkcell 150 Mbps ve 300 Mbps'e varan 4G mobil internet hızını ilk kez kullanıma sundu.

Abone ol

LTE-Advanced teknolojisi ile sağlanan 4G deneyim imkânından İstanbul, Samsun, İzmir ve Şanlıurfa’da yaşayan vatandaşlar faydalandı.

4G'yi deneyimleyen teknoloji meraklıları mobil internetin daha da hızlanacak olmasından memnuniyetlerini dile getirdiler.

Testlerde fimleri videoları indirmeden ve takılmadan izleyebilme, internetten eş zamanlı oyun oynarken gecikme yaşanmaması gibi 4G'nin sunduğu avantajlar dikkatleri çekti.

Koray Öztürkler: Turkcell ve Türkiye 4G’ye hazır

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, bir ayı aşkın süre boyunca devam eden 4G maratonunu şöyle değerlendirdi: “İstanbul, Şanlıurfa, Samsun ve İzmir’de ve ayrıca Turkcell Teknoloji Zirvesi kapsamında on binlerce insanımıza dördüncü nesil mobil internet hızını deneme fırsatı sunduk. Yani Urfalı bir vatandaşımız dünyanın birçok yerinden önce 4G’nin ne olduğunu görebildi. Üstelik deneyen herkes 4G hızından çok memnun kaldı ve bizlere bir an önce bu teknolojiyi günlük hayatlarında da kullanma taleplerini ilettiler. Biz de müşterilerimizin bu arzusuna en kısa sürede karşılık vererek bir kez daha Türkiye’nin teknolojik gelişimine öncülük etmeyi hedefliyoruz.”

LTE Advanced nedir?

4G/LTE Advanced, aynı veya farklı frekans bantlarındaki taşıyıcıları birleştirerek çok yüksek hızlara çıkmamızı sağlayacak olan teknolojiye verilen isimdir. Örneğin, taşıyıcı birleştirme ile farklı veya aynı frekans bandları kullanılarak “indirme” yönünde 750Mbps-3Gbps aralığında teorik hızlara çıkılabilir. LTE ile LTE Advanced, teknoloji olarak aynıdır. LTE Advanced, aynı veya farklı frekans bantlarındaki taşıyıcıyı birleştirme yeteneğini sağlayan teknolojidir. Bu nedenle LTE`den daha yüksek hızlara çıkılabilmektedir.

4G’nin avantajları

Yüksek data hızları ile mobil sağlık, mobil eğitim gibi uygulamalarda daha hızlı veri paylaşımı

Düşük gecikme zamanı ile daha da keyifli oyun deneyimi

Video indirme ve izleme kalitesinde farklılaşma

Daha yüksek kapasite ile daha da kaliteli iletişim

lte