BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,77
ALTIN 2.496,86
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

4/C'liler kadroya geçiyor peki hangi statüden olacaklar?

4/C'liler ne zaman kadroya geçecek son durum ne sorusu bugün yanıt buldu. 4/C'liler artık 4/B statüsünde olacaklar böylece geçici personel olarak çalışan işçilerin kıdem tazminatı sorunu çözülmüş olacak.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bugün taşeron işçilere kadro verildiği açıklandı. Taşeron işçilerin yanı sıra 4/C statüsünde çalışan geçici personellerin de 4/B'ye geçeceği açıklandı. Peki nedir bu 4/B statüsü?

Memur olarak çalışan fakat geçici personel olarak adlandırılan 4/C'liler artık 4/B'li oluyor. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 4. maddesinin C fıkrasına göre; bir yıldan az süreli veya mevsimlik hizmet olduğuna Devlet Personel Dairesinin ve Maliye Bakanlığının görüşlerine dayanılarak Bakanlar Kurulunca karar verilen görevlerde ve belirtilen ücret ve adet sınırları içinde sözleşme ile çalıştırılan ve işçi sayılmayanlar artık 4/B statüsünden olacak.

JÜLİDE SARIEROĞLU TWITTER'DAN AÇIKLADI: Sarıeroğlu Twitter'dan yaptığı açıklamada, "4/C‘li kardeşlerimizi de unutmadık, 4/C kapsamında çalışanları, 4/B kadrosuna alıyoruz. Böylece, 4/C kapsamındaki çalışanlarımızın bu sorununa da bir nokta koyuyoruz. Yeni düzenlemenin, 4/C’li kardeşlerimize de hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

4/B STATÜSÜ NEDİR? 4B statüsünde olan işçiler yine 657'ye bağlı ve sözleşmeli personel olarak çalışıyorlar. Aynı zamanda 4B statüsünde olanlar da yakın zamanda kadroya geçmeyi bekliyor. 

Taşeron kadroda son durum Erdoğan son dakika detayları açıkladı