BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,45
HABER /  GÜNCEL

47 dakikalığına öldü, dirildi!

Kalbi 47 dakika duran adam mucizevi bir şekilde hayata döndü. İlk işi kendini hayata döndüren doktorları ziyaret etmek oldu.

Abone ol


ABD'de 56 yaşındaki Joe Tiralosi adındaki adam kalp rahatsızlığı nedeniyle NewYork-Presbyterian Hastanesi acil servisine başvurdu. Doğru zamanda, doğru yerde olan Tiralosi, bir dakika sonra yere yığıldı.

Doktorlar 47 dakika boyunca kalbi duran Tiralosi’ye 4 bin 500 kalp kompresyonu ve sekiz defa şok aleti ile müdahale ettiler. Yapılan uzun süreli müdahalenin sonunda hayata dönen Tiralosi, bir hafta sonra hastaneden taburcu oldu.

Taburcu olduktan iki hafta sonra kendisini kurtaran doktorları ziyarete giden iki çocuk babası Tiralosi, “Eğer o doktorlar olmasaydı, şüphesiz hayatta olmayacaktım” dedi. Doktorlar ise Tiralosi’nin ani kalp krizi sonucu hastanelerinde kurtarılan dördüncü kişi olduğunu belirttiler.

Ani kalp krizi yaşayan insanların çoğu ilk 10 dakika içinde hayata gözlerini yumarken, yüzde 30’u kalıtsal beyin hasarı ile yaşama devam ediyor. Ancak doktorlar, Tiralosi kadar uzun süre kalbi durduktan sonra hiçbir beyin hasarı geçirmeden bu krizi atlatabilen bir hastaları olmadığını söyledi.

Tralosi geçirdiği kalp krizinin 3 gün sonrasında da yürümeye başladı.