BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

47 bin öğretmen ataması son durum atamalar ne zaman?

47 bin öğretmen ataması son durum bilgisi Meclis'ten geldi. 47 bin öğretmen atamasına ilişkin düzenleme Meclis Komisyonu'ndan geçti.

Abone ol

Milli Eğitim Bakanlığı-MEB 47 bin öğretmen ataması son durum açıklaması. 

47 bin öğretmen atamasına ilişkin düzenleme, Meclis komisyonundan geçti. Öğretmen atamaları ne zaman sorusunun yanıtı ise Meclis'te tasarı kabul edilince belli olacak.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen 'torba teklif'in, 3 maddesi kabul edil.

Maddeler arasında Milli Eğitim Bakanlığı'na 47 bin öğretmen kadrosu ihdas edilmesine ilişkin düzenleme de bulunuyor.

Buna göre, öğretmen unvanlı kadrolardan 35 bini ile bakanlığa ait diğer hizmet sınıfları kadrolarından 2 bin 320'sine, Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ve 2015 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu kapsamında yapılan atamaların dışında 31 Aralık 2015 tarihine kadar atama yapılacak.

Komisyonun toplantısında ayrıca, teklife madde ihdası yapıldı. 2015 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu'na bağlı kamu görevlilerine ilişkin toplam atama sayısı sınırı 40 binden, 77 bine yükseldi.

ÖĞRETMEN ATAMALARI NE ZAMAN NİSAN'DA MI AĞUSTOS'TA MI?

47 bin öğretmen atama ne zaman sorusunun yanıtı da netleşmeye başladı. AK Parti Gaziantep Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu üyesi Nejat Koçer, Twitter'dan yaptığı açıklamada öğretmen atama tarihiyle ilgili bilgi verdi.

Koçer, "Öğretmen atamasının Nisan yada Ağustos'ta olup olmayacağı TBMM Genel Kurulu'nda yasanın kabulünden sonra belli olur" dedi. 

47-bin-ogretmen-atama-son-durum-ogretmen-atamalari-ne-zaman.jpg

ÇEYİZ YARDIMI

Öte yandan teklifin tümü üzerindeki görüşmelerde milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, teklifin çeyiz hesaplarına devlet katkısı ödenmesine ilişkin düzenlemedeki 27 yaş sınırının, istatistiklere göre, Türkiye'deki ortalama evlenme yaşı hesaba katılarak belirlendiğini ifade etti.

Söz konusu düzenlemeye göre, 27 yaşını doldurmamış olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve Mavi Kart sahiplerinin bankalarda gönüllü katılıma dayalı Türk Lirası cinsinden açılacak çeyiz hesaplarına devlet katkısı ödenecek.