BIST 9.676
DOLAR 32,59
EURO 34,87
ALTIN 2.504,19
HABER /  GÜNCEL

466 kişi taşıyan İtalyan feribotunda yangın

Yunanistan'dan İtalya'ya sefer yapan 466 kişilik bir feribotta bu sabaha karşı yangın çıktı. Olumsuz hava şartları nedeniyle kurtarma çalışmalarının güçlükle ilerlediği belirtiliyor.

Abone ol

Yunanistan'dan İtalya'ya sefer yapan bir feribotta bu sabaha karşı yangın çıktı. 411 yolcu ve 55 mürettebat taşıyan feribotta yolcuların tahliyesine başlanırken, olumsuz hava koşulları nedeniyle kurtarma çalışmalarının güçlükle ilerlediği belirtiliyor.

İtalyan feribotu Norman Atlantic, bu sabaha karşı Yunanistan'ın Patras limanından İtalya'nın Ancona kentine doğru yola çıktı.

İtalya saatiyle 04.30 civarında, Korfu adasının 44 deniz mili açıklarında feribotta yangın çıkması üzerinde kaptan tahliye emri verdi.

İtalyan medyasına yansıyan haberlerde yangının, 222 aracın bulunduğu garaj kısmında çıktığı belirtiliyor.

Rüzgârlı hava ve dalgalı deniz yüzünden yangın söndürme ve tahliye çabalarının zorlaştığı kaydediliyor. Feribotun kurtarma filikalarının yetersiz kaldığı da iddia ediliyor.

'Filikalara binemedik'

Civardaki gemilerin yanı sıra bir C-130 arama-kurtarma uçağı ve helikopterler de kurtarma çalışmalarına katılıyor.

Bazı yolcuların panikle denize atladığı da öğrenilirken, ölü ya da yaralı olup olmadığına dair net bilgi henüz bulunmuyor.

Yunan televizyon kanallarının bağlantı yaptığı yolcular feribotta dramatik anların yaşandığını anlattı.

Bir yolcu o anda yaşadıklarını, "Filikaları indirmeye çalıştılar ama hepimiz binemedik. Koordinasyon yok. Ortalık karanlık ve geminin alt kısmı yanıyor… Kutulardan can yeleklerini çıkardık, kendimizi kurtarmaya çalışıyoruz" diye anlattı.