BIST 9.554
DOLAR 32,53
EURO 34,84
ALTIN 2.488,56
HABER /  DÜNYA

46 engelliye araba

AK Parti Adıyaman Sosyal İşler Başkanlığı ile Yeşilay Adıyaman Şubesi tarafından Adıyaman merkez ve ilçelerinde bulunan 46 engelli vatandaşa...

Abone ol

AK Parti Adıyaman Sosyal İşler Başkanlığı ile Yeşilay Adıyaman Şubesi tarafından Adıyaman merkez ve ilçelerinde bulunan 46 engelli vatandaşa akülü araba dağıtıldı.
Demokrasi Parkında düzenlenen dağıtım törenine AK Parti Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, AK Parti Adıyaman İl Başkanı Halil Fırat, AK Parti Adıyaman Merkez İlçe Başkanı Abdurahman Dimez, Refah Partisi’nin eski Rize Belediye Başkanı ve Refah Partisi eski Milletvekili Şevki Yılmaz, kurum ve kuruluş müdürleri, dernek başkanları ile birçok vatandaş katıldı.Programın açılış konuşmasını yapan Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, “Bugün burada AK Parti Adıyaman İl Başkanlığı tarafından engelli kardeşlerimize verilecek olan akülü arabaların hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçen herkesi teşekkür ediyorum” dedi.

’’HAYIRLARA VESİLE OLSUN’’
Daha sonra konuşan AK Parti Adıyaman İl Başkanı Halil Fırat, “AK Parti kurulduğu günden bu yana her zaman engelli kardeşlerimizin, arkadaşlarımızın yanında olmuştur. Biz sosyal işler başkanlığı olarak, biz bundan 3-4 ay önce tertip ettiğimiz bir toplantı neticesinde bütün engelli dernekleri ve sivil toplum kuruluşlarını çağırarak akülü sandalye dağıtım töreni olacağını söyledik. Ve bu anlamda doktorların vermiş olduğu raporlar doğrultusunda engelli kardeşlerimizin bize başvuru yapmasını söyledik. Bu başvuru neticesinde gelen akülü arabaları engelli kardeşlerimize vermekteyiz. Ben akülü arabaların hayırlara vesile olmasını diliyor emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

’’ENGELLİ ENGELİNİN FARKINA VARMAYACAK’’
AK Parti Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş ise, “ Her insanımızın bütün ihtiyaçlarını gidermek onları toplumsal, sosyal hayata eşit bir şekilde ve tam olarak katılımlarını sağlamak zorundayız. Öyle günler yaşandı ki sadece hasta olan, sadece engelli olan sadece fakir olan değil, inanın harf inkılabı yapılmış zamanında o günün ilim alimi diye bileceğimiz adamı bile biz onu bir kanun ile bir madde ile onu cahil yapmışız onu ötekileştirip bir kenara bırakmışız. Bu ülkenin insanları arasındaki kardeşlik o derin ve tarihi bağını bir şekilde ötelemişiz ve insanlarımız arasına itilafı sokmuşuz. Amacımız bu ülkede engellinin engelini farkına varılmayacağı bir noktaya gelmek. Ben hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

ARABALAR KURA İLE DAĞITILDI
Yapılan konuşmaların ardından akülü araba almak için başvuru yapan engelli ailelere akülü arabaları çekilen kura ile verildi. Arabalarını alanların mutlulukları gözlerinden okunurken, arabalarını alan engelli vatandaşlar, yapılan bu çalışmanın çok güzel olduğunu ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler ettiklerini belirttiler.
(İHA)