BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,90
ALTIN 2.437,16
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

45 santimetre iddiası TBMM gündeminde

Son günlerde gündemden düşmeyen Mersin'deki olay sonunda Nimet Çubukçu'ya soru önergesi ile soruldu. Şimdilerde ise Çubukçu'nun bu olaya ne yönde baktığı merak konusu..

Abone ol

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'ya, Mersin'deki Nevit Kodallı Anadolu Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Okul Müdürü'nün, kız ve erkek öğrencilerin birbirlerine 45 santimetreden daha fazla yaklaşmamalarını isteyip istemediğini sordu.

"GENELGE VAR MI?"

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, TBMM Başkanlığı'na, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. "45 santimetre" iddiasını TBMM gündemine taşıyan Öztürk, "Okullarda bu ve buna benzer çağ dışı, ilkel yöntemleri uygulamak için bakanlığınızın okullara göndermiş olduğu sözlü ya da yazılı genelge var mıdır" diye sordu.

"CESARETİ KİMDEN ALDI?"

"Böyle bir genelge yoksa Nevit Kodallı Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi idare yönetimi bu akıl dışı uygulamaları yaparken cesareti kim ya da kimlerden almaktadır" diyen Öztürk, Milli Eğitim Bakanı'na, şu soruları yöneltti:

"Okulda kız ve erkek öğrencilerin aralarında 45 santimetre mesafe şartı getiren bir kişinin, bilimin geldiği nokta düşünüldüğünde akıl sağlığından yoksun olup olmadığının incelenmesi gerektiğine kuşku yoktur. Bu kişinin akıl sağlığını yitirip yitirmediği konusunda Adli Tıp'tan rapor istenmiş midir? İstenmedi ise istemeyi düşünüyor musunuz?

Yapılan bu uygulamalar akılcı, çağdaş, demokratik, laik eğitim sistemi ile ne ölçüde bağdaşmaktadır?

Söz konusu olan okulda yapılan bu ilkel uygulamalarla öğrencilere hangi davranışlar kazandırılmak istenmektedir?"

"SORUŞTURMA AÇILDI MI?"

Söz konusu uygulama ile ilgili soruşturma açılıp açılmadığını merak eden Öztürk, şu sorulara yanıt istedi:

"Açılmadı ise açmayı düşünüyor musunuz?

Geçen yıl eylül ayından beri Nevit Kodallı Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi'nde yapılan bu uygulamalardan bakanlık olarak bilginiz var mıdır?

Söz konusu olan lisede yapılan uygulamalarla ilgili olarak bakanlığınız birimlerine ulaştırılan ya da bizzat bakanlığınıza yapılmış herhangi bir yazılı veya sözlü şikâyet olmuş mudur? Olmuşsa yapılan bu şikayetler üzerine ne gibi işlemler yapılmıştır?

Yaşadığımız 21. yüzyılda ortaya çıkan bu geri, çağ dışı, uygarlık seviyesinden oldukça uzak manzaraların nedenleri altında AKP'nin ısrarla kadrolaşma isteği mi yatmaktadır?

Adı geçen okulda yapılan uygulamalar nedeni ile psikolojisi bozulmuş olan öğrenciler için ne gibi önlemler almayı düşünüyorsunuz?"